Uppror hos Android communitys angående iOS 5

Under WWDC 2011 igår så presenterade Apple sina så kallade innovationer till sitt mobila operativsystem iOS 5, vilket startade en våg av kritiska kommentarer från Android fans runt om i världen.

Det visade sig rätt så snart att Apple i det närmaste kopierat Android rakt av i många avseenden. Pull down menyn, cloud tekniken och en ny meddelandetjänst som heter iMessenger. Inget här var innovativt eller nytt. Kanske för Apples kunder, men inte för övriga världen.

Massor av kritiska fans hotade att stämma Apple själva om inte Google skulle göra det.

Det tragiska är att trots att iOS 5 inte kommer före hösten 2011 så är den gammal och tråkig. Inget nytt UI presenterades heller, vilket fick många av Apples fans att svära vid Android istället för att fortsätta med iPhone.

Mina egna tankar vandrade mot att Apple målat in sig i ett hörn, då iOS 5 kommer till alla iPhones från 3GS och uppåt. Detta gör att oavsett om Apple börjar sälja sin mytomspunna iPhone 5 så kommer den att få iOS 5 som operativsystem och därigenom x få den gamla och tråkiga UI som användarna nu börjar tröttna på.

Hösten 2011 kommer den nyaste versionen av Android, vilket kommer att locka dom tekniskt intresserade över till den ljusa sidan.

Allt som allt tyckte jag synd om Apple som nu bevisligen ligger långt efter övriga mobila operativsystem på marknaden. Dom gör klokast att spara på pengarna från marknadsföringen och börja satsa lite på research och utveckling.

Ha en bra dag.


Kommentarer

2 svar till ”Uppror hos Android communitys angående iOS 5”

 1. Profilbild för henka

  tråkigt bara att det ska vara en sån jädra process för telefoner att bli uppdaterade till nyare versioner av android, medans alla som har en iphone 4 kommer få uppdateringen samtidigt. Givetvis släpper ju apple stödet för äldre telefoner när dom kommit ut med nyare, se tex 3g’n.

  Men sen när fick en android lur som är över ett år gammal tillgång till tex 2.3, många av htc lurarna väntar fortfarande.. samma med flera av galaxy S modellerna som finns i usa, för att inte nämna motorola mfl.

  Givetvis kan man beskylla deras ”addons” tex sense o touchwiz för detta, men det är inte nått slutanvändare bör lida av. Speciellt inte då 2.3.3 (eller 2.4 som den heter i EU) har fixar för exploits/brister som kan vara allvarliga för slutanvändare.

  1. Profilbild för Urban

   Det är sant att Android tvingar konsumenten att köpa en ny telefon, men för mig personligen är detta inte ett stort problem. Troligen då jag byter telefoner senast efter 6 månader.

   Frågan är om Apples fallande siffror kommer att hålla i sig eller om dom kommer att andas nytt liv i iOS med femman.

   Om man ska låta ”Internet” vara en måttstock för hur framtiden ser ut för iphone så ser den inte alltför ljus ut. Man får hoppas att Apple tar sig i kragen och får ut iphone5 snart.

   Till skillnad från vad många tror så vill jag inte att det går dåligt för Apple, för utan denna dragkamp så hade vi inte haft dom innovativa telefonerna vi har idag. Dock får dom passa sig så att dom inte åker ur racet. Det skulle vara förödande för världsmarknaden.

   En farlig konkurrent till både iOS och Android kommer snart med stormsteg, då gäller det att båda är beredda. Jag talar givetvis om Windows Phone. Jag trodde faktiskt att Microsoft tappat allt förstånd, men i och med WWDC 2011 så förstår jag var dom är på väg. Allt föll helt plötsligt på plats.