Uppror hos Android communitys angående iOS 5

Under WWDC 2011 igår så presenterade Apple sina så kallade innovationer till sitt mobila operativsystem iOS 5, vilket startade en våg av kritiska kommentarer från Android fans runt om i världen.

Det visade sig rätt så snart att Apple i det närmaste kopierat Android rakt av i många avseenden. Pull down menyn, cloud tekniken och en ny meddelandetjänst som heter iMessenger. Inget här var innovativt eller nytt. Kanske för Apples kunder, men inte för övriga världen.

Massor av kritiska fans hotade att stämma Apple själva om inte Google skulle göra det.

Det tragiska är att trots att iOS 5 inte kommer före hösten 2011 så är den gammal och tråkig. Inget nytt UI presenterades heller, vilket fick många av Apples fans att svära vid Android istället för att fortsätta med iPhone.

Mina egna tankar vandrade mot att Apple målat in sig i ett hörn, då iOS 5 kommer till alla iPhones från 3GS och uppåt. Detta gör att oavsett om Apple börjar sälja sin mytomspunna iPhone 5 så kommer den att få iOS 5 som operativsystem och därigenom x få den gamla och tråkiga UI som användarna nu börjar tröttna på.

Hösten 2011 kommer den nyaste versionen av Android, vilket kommer att locka dom tekniskt intresserade över till den ljusa sidan.

Allt som allt tyckte jag synd om Apple som nu bevisligen ligger långt efter övriga mobila operativsystem på marknaden. Dom gör klokast att spara på pengarna från marknadsföringen och börja satsa lite på research och utveckling.

Ha en bra dag.

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.