En närmare titt: Nalgene Vattenflaskor

En riktig klassiker, med all rätt.

Jag vet att det är många av mina läsare som suttit och tittat på vattenflaskor från Nalgene och funderat vad som gör dom speciella. Kanske man även funderat på varför man ska välja plast när det finns mer miljövänliga material… Låt mig förklara.

Nalgene är ett Amerikanskt företag som tillverkar vattenflaskor som tål att användas, länge. Precis som med Victorinox så har Nalgene flaskorna funnits väldigt länge. Redan 1949 så lades grunden till företaget då Emanuel Goldberg började experimentera med plastprodukter som var tänkt att användas inom vården. 

På 60-talet så började man experimentera med laboratorie-utrustning som var tänkt att tas med ut i naturen. Målsättningen var läckägefria flaskor med låg vikt och bra hållbarhet. 

Det var faktiskt först på 70-talet som Nalgene-flaskorna fick fotfäste och blev otroligt populära inom camping och friluftsliv. Det var nämligen här en tålig vattenflaska som gick att använda om och om igen verkligen var en revolution, men kanske inte av den anledningen som man kan tro. 

Under 70-talet så hade man stora problem med skräp i naturen. Detta ville man givetvis ändra på och målsättningen var ett helt nytt miljötänk. Friluftsliv skulle vara en betydligt renare livsstil än vad det var i USA och att återanvända vattenflaskor var ett stort steg i rätt riktning. 

Om man spolar fram 40 år så har Nalgene flaskorna fått en kulstatus som är svåra att undkomma. Precis som tidigare nämnda Victorinox är inom multiverktyg, så har Nalgene satt standarden för hur vattenflaskor ska vara utformade. Väskor, vattenrening och mycket annat anpassas efter Nalgene-flaskorna. Det går dessutom att köpa och anpassa sin vattenflaska för olika situationer, så det finns en bra eftermarknad för den som vill ”pimpa” sin flaska. ?

Förutom att dom är återanvändbara så är dom fria från BPA och andra gifter, tillverkade under mycket stränga kvalitetskontroller. Efter så många år så har Nalgene i princip uppnått perfektion när det gäller hållbarheten och slitstyrkan. 

Så, om du är ute efter en vattenflaska och funderar på vad du ska köpa, gör som miljoner andra och köp en Nalgene flaska. Det finns som sagt en anledning till att dom är så populära som dom är. 

Om jag övertygat dig om att i alla fall titta närmare på Nalgene och vad dom erbjuder så har Slims.se många produkter hemma och har dessutom många års erfarenhet av produkterna själva. Om du behöver hjälp så är det bara att höra av dig till Mats på Slims.se så fixar han det du vill ha, till rätt pris. 

Ha en trevlig kväll så hörs vi snart igen.