RovyVon E8 Angel Eyes

Då var det äntligen dags att skriva lite om min nya EDC ficklampa från RovyVon. Det är så klart många som inte hört talas om märket (ännu), men dom är faktiskt riktiga uppstickare bland EDC människor. RovyVon dök upp från ingenstans, med lösningar och prylar som lockade mig jättemycket. Så pass mycket att jag faktiskt köpte denna lampa av dom, från Kina. De som följer min blogg vet att jag väntat i nästan en månad på att få lampan, men nu när jag sitter här med den i handen så kan jag avslöja att den var värd att vänta på.

Till saken hör också att RovyVon firade någon form av jubileum när jag köpte lampan, vilket gjorde att jag fick 50% rabatt på den. Något jag inte hade räknat med överhuvudtaget men förstås drog nytta av. Totalt sett, med frakt och tullavgifter, så betalade jag under 500 kr för lampan, vilket är ett rätt så imponerande pris. I och med att jag köpte den från RovyVon så fick jag också välja specifikationer på lampan, vilket jag tror blir svårt från någon annan återförsäljare.

På min specifika lampa, som heter RovyVon E8UR ”Angel Eyes”, så finns det 5 LED. Två huvud-LED med max effekt på 700 lumen och 5 olika effektlägen totalt. 0.5 lumen, 10 lumen, 100 lumen, 700 lumen och stroboskop. En vit LED för kartläsning med vidvinkel som har två ljuslägen, 0.5 lumen och 60 lumen. Den har även en röd LED med 625 nm våglängd för nattseende som har tre ljuslägen. 50 lumen, snabb stroboskop, långsam blinkning. Slutligen finns den en UV LED med 365 nm våglängd där jag inte känner till lumen antalet. Den lyser dock som tusan jämfört med andra UV lampor jag använt, vilket förstås måste vara positivt.😄

Det går som sagt att få RovyVon E8 i flera olika utföranden, beroende på vilket behov man har. Denna modell passar dock mig perfekt, då den verkar ha allt och lite till. 😉

Trots alla dessa LED med olika ljuslägen och funktioner, så är det inte det som gör Angel Eyes speciell. Det som gör lampan otroligt intressant för mig är dess hybridsystem för ström. Om (även) du lyfte på ögonbrynen nu, så kan jag avslöja att det är precis så intressant som det låter. Den löser ett av dom största problemen jag har med små EDC ficklampor, nämligen batteri-ångest.

När jag är ute i skogen, på arbetet eller bara behöver få något upplyst för att se bättre, så är det alltid en fråga om batteriet kommer att räcka eller inte. En lösning som jag använt länge är min Nitecore Tini2, som har en OLED skärm för att visa hur mycket ström man har kvar, samt beräknad drifttid. Dock finns det ingenting som garanterar att jag kommer att klara mig med strömmen som finns kvar, vilket alltid varit lite av ett gissel, tills nu.

RovyVon E8 Angel Eyes har nämligen dubbla strömkällor, där ena sidan består av Li-Ion batteri som laddas via USB-C och har en drifttid på upp till 62 timmar. Den andra sidan har en hållare för ett AAA batteri. Detta batteri kan användas som reserv, eller i stället för, det inbyggda batteriet. Man skiftar lätt strömkälla beroende på vad man vill använda sig av. Ett helt genialiskt system som faktiskt löser den eviga frågan om man ska ha inbyggt eller vanligt batteri i sin lampa.

Det finns dock några saker som skiljer sig från dom olika strömkällorna. Istället för 700 lumen så får man bara 100 lumen med ett AAA batteri. Det går inte heller att avgöra hur länge batteritiden räcker med ett AAA batteri, eftersom dom skiljer sig i kvalité och energidensitet. Det går dock att använda uppladdningsbara batterier, eller Li-ion batterier i samma storlek som AAA, vilket då gör att man får bättre effekt och tider än med ett traditionellt AAA batteri.

Hur som helst så är det enkelt att ha med några extra AAA batterier i väskan och slippa oroa sig för att strömmen ska ta slut i ett kritiskt ögonblick.

RovyVon E8 har även en uppsättning med avancerade funktioner, bland annat låsning av knapparna, så att man inte oavsiktligen råkar aktivera sin lampa i fickan. Den stödjer som sagt byte av energikälla manuellt och med i förpackningen så kommer det bältesclips, nyckelringar och lite reservdelar i form av en skyddspropp för USB-C porten, om man skulle råka tappa bort den som sitter där.

RovyVon E8 levereras i ett plastfodral som man kan använda för andra EDC prylar i framtiden. Kanske ett litet eld-kit att ha med sig i fickan eller väskan. Hur som helst så förväntar man sig inte så hög kvalité som man faktiskt får i denna ficklampa. Den känns otroligt solid och slitstark, något som jag måste återkomma till i framtiden förstås. Dock är den inte tillverkad av tunn plast och knapparna är i metall istället för gummi, som på billigare modeller.

Jag kommer att utvärdera och testa denna lampa ett tag framöver och sedan återkommer jag med en recension när jag lärt känna den bättre. Jag har dock stora förhoppningar att den kommer att tjäna mig väl för alla mina behov, både i arbetet och privat.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.