Bushcrafting

Detta är något som personligen har varit en del av mitt liv sedan jag var barn. Just då kallades det inte för något speciellt, men liknar exakt vår moderna tids ”Bushcraft”.

Men vad är egentligen Bushcraft?

Kortfattat kan man säga att Bushcraft är en samling kunskaper som man behöver för att kunna utöva ett mer naturnära friluftsliv. Dessa kunskaper innebär att kunna läsa av naturen och de spår den lämnar efter sig. Även kunskaper att finna ätliga växter, svampar, bär och annat som moder natur delar med sig innefattas av denna konst.

En stor del i att vara en bra Bushcrafter är att hitta och utvinna material för att kunna tillverka det man behöver, av det som finns runt omkring i naturen.

Bushcraft är även konsten att kunna göra upp eld med uråldriga tekniker ända fram till moderna tekniska hjälpmedel. Det grundläggande kravet för att kunna Bushcrafting är, enligt min mening, att kunna hantera enkla verktyg som kniv, yxa och såg utan att skada sig.

I den andan kommer jag också att erbjuda lite produkt-tester och rekommendationer för personer som känner att dom skulle vilja prova på Bushcrafting själva. Det bästa är att det inte behöver kosta något speciellt och det finns oändligt många nivåer att ”Bushcrafta” på.

Vissa gillar att bo ute i naturen, leva av vildmarken och mer eller mindre bli en ”stenåldersmänniska”. Andra nöjer sig med att ta med barnen ut och grilla korv. Personligen ligger min nivå i att ta dagsturer ut i naturen med familjen och kanske fiska, campa och bara njuta av moder jord. Mitt personliga mål med att hålla på med Bushcrafting är att få en paus från dagens teknik och stress.

För mig erbjuder naturen och skogen meditation och laddning av själens batteri, något jag hoppas kunna föra vidare till mina barn.

Inlägg

juni 2022
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Nyheter

Digital Loppis