EDC

Själva ordet, EDC, står för Everyday Carry, vilket syftar på saker man bär med sig varje dag. EDC kanske inte känns intressant för alla, men alla har vi trots allt EDC med oss. Det kanske låter konstigt, men även om du inte tror att du är en EDC person så bär du oftast med dig saker och ting som underlättar vardagen. Detta är också EDC, men aningen oorganiserad sådan. Att sortera upp sakerna i fickorna och få till ett system där du hittar dina prylar när du behöver dom, det är vad EDC handlar om. 

Vad dessa saker är vet bara du. Det är högst personligt och ingens EDC ser likadan ut som någon annans. Det är själva charmen, att bygga upp sitt eget system. Allt eftersom tiden går så kommer ens EDC ständigt att förändras, för att anpassas till situationer i arbete och i livet. Men att ha grunderna till EDC färdiga är en stor bit på vägen att få det bästa systemet man kan ha, personligen. 

Du behöver inte heller, trots att många tror det, bära omkring på knivar, plåster och paracord-snören för att ha ett EDC system. Det kan vara så enkelt som att ha ett ställe där man samlar sitt körkort, kontokort, en laddkabel till telefonen och kanske hemnycklarna. Allt eftersom tiden går så inser man att det kanske är praktiskt att ha med sig andra saker, vilket då får plats i en liten och smidig EDC väska. 

Min Maxpedition Micro är ungefär lika stor som en plånbok, men rymmer väldigt mycket mer tack vare sin utformning. Detta gör att när jag säger ”väska” så bör man inte per automatik tänka ”ryggsäck”, utan kanske något så enkelt som en plånboks-stor EDC organiserare.

Eftersom detta är en genre på frammarsch så dyker det givetvis upp mer finurliga och bättre anpassade verktyg för vår vardag. Så att vi inte ska behöva släpa med oss en verktygslåda i onödan. Ju mindre man behöver bära med sig, desto bättre är det. Ju mindre man behöver leta för att hitta något, desto smidigare blir det.

Just på grund av denna diversitet så kan jag inte göra något vettigt test på EDC prylar. Det blir helt enkelt för omfattande att testa alla aspekter av allt. Men jag kommer fortfarande att presentera mina upplevelser med olika prylar, för att du som läsare ska få en liten bättre bild av det specifika verktyget innan du kanske investerar pengar i det.

Välj bara en lösning här nedanför för att läsa mer.