Nitecore Tini 2 – Imponerande liten!

Alla som känner till Nitecore och deras lampor vet att dom ständigt imponerar. I och med Tini 2 så kunde jag inte undvika att köpa en. I grund och botten är det en väldigt liten LED lampa, för att hänga på nyckelknippan eller liknande. Detta kan verka som vilken liten lampa som helst, men i och med min ovanstående reflektion så slutar också likheterna med i princip alla andra mini-flicklampor i världen. Låt mig ta dig med på en resa som kommer att imponera och kanske även få dig att längta efter kanske den perfekta EDC lampan som någonsin tillverkats.

Extremt små dimensioner
Nitecore Tini 2 är faktiskt en av dom minsta lampor jag någonsin ägt. Den passar väldigt bra för alla typer av outdoor och EDC. Vi pratar om måtten 4.6 cm lång, 2.2 cm bred och 1.1 cm tjock. Jätteliten och smidig. Den väger i princip ingenting med sina 18.8 gram.

Fem imponerande lägen och oumbärlig display
Nitecore Tini 2 har fem olika effektlägen, för att passa i dom flesta situationer. 1 lumen, 15 lumen, 65 lumen, 200 lumen och slutligen 500 lumen. På 1 lumen så räcker strömmen i ungefär 60 timmar… Jag låter dig ta in detta ett tag… En lampa på 18 gram som kan lysa i 60 timmar i sträck får i alla fall mig att lyfta på ögonbrynen.

Om man ökar på effekten till 15 lumen, vilket lyser upp insidan på ett tält, så räcker batteriet i ungefär 8 timmar, vilket även det är imponerande. På 65 lumen, som lyser upp ungefär 32 meter, så räcker strömmen i 2.5 timmar. 200 lumen lyser riktigt ljust och du belyser ungefär 56 meter i detta läge, vilket ger dig en batteritid på ungefär 45 minuter. Sist av allt så har man 500 lumen läget som belyser runt 90 meter och ger en batteritid på ungefär 15 minuter.

Det som gör Nitecore Tini 2 till en unik lampa i min samling är dess display. Här kan man se volt, lumen, lägen och hur länge batteriet kommer att räcka. På detta sätt blir man aldrig överraskad av att lampan plötsligt slocknar när man är ute i skogen. Detta är väldigt trevligt och faktiskt en av Tini 2’s absolut trevligaste egenskaper.

Snabbladdning var som helst
Nitecore Tini 2 har ett uppladdningsbart batteri på 280 mAh och stödjer USB-C snabbladdning, vilket gör att du snabbt och enkelt kan ladda upp den vid behov via batteripack, mobilladdare och många andra saker. Den har flertalet laddnings-skydd som ser till att varken batteriet eller det man laddar från blir skadade om något går fel.

Om du är ute i skogen så ger ett batteripack jättemånga laddningar, samtidigt som Tini 2 är så effektiv att du får en ljuskälla i flera dagar utan några problem. Den går även att använda medan man laddar batteriet, så det finns möjlighet till non-stop belysning. När batteriet i Tini 2 är fullt så avbryter den automatiskt laddningen och sparar på så sätt strömmen i batteripack helt automatiskt.

Om man inte använder sin Tini 2 på länge så är det heller inga problem. Den har ultra-låg förbrukning när den är avslagen och ger faktiskt en stand-by tid på över ett år. Detta gör att den alltid är redo att användas, även om du glömmer bort den under en lägre tid.

Tuff och hållbar
Nitecore Tini 2 är tillverkad av aluminium-legering och tål att användas. Exempelvis tål hållaren för nyckelringen upp till 30 kilo dragvikt innan den sviker, vilket gör att man kan hänga Tini 2 på väskan och inte behöva vara orolig om en kvist stryker förbi. Den tål att tappas från 1 meter och är IP54 klassad, så regn och rusk gör väldigt lite.

Den största orsaken till att man förstör sina lampor är för mig att dom hamnar i kläm eller att man råkar trampa eller tappa dom i backen. Det känns som att Tini 2 kommer att klara alla dom utmaningarna utan problem, men det får tiden utvisa. =)

Lockout – skydd för barn och oavsiktlig aktivering
En annan sak som gör Tini 2 till en väldigt trevlig liten lampa är möjligheten att låsa knapparna, i två nivåer. I första läget, kallat Lockout 1, så fungerar inte på/av knappen längre. Detta gör att man undviker oavsiktlig aktivering och dränering av batteriet om man har Tini 2 i en väska eller liknande. Man kan fortfarande trycka på ”mode” knappen och hålla in den för att aktivera 500 lumen läget tillfälligt, om man plötsligt behöver belysning.

I Lockout 2 så fungerar ingen av knapparna. Detta gör att oavsett om en knapp hålls inne eller trycks på så slår inte lampan på. Perfekt när man packar in lampan i en väska eller liknande. Detta är också väldigt bra om man har barn som kanske kommer åt lampan och riskerar att bli bländad av 500 lumen direkt i ögat. Det kan aldrig vara bra för hälsan.

Att låsa upp är enkelt och sker genom en serie korta och långa knapptryckningar.

Slutligen
Nitecore Tini 2 är troligen den fräckaste lilla lampan jag någonsin ägt. Displayen gör att det går att ha 100% kontroll på laddning och när det är dags att ladda igen. Dom olika effektlägen som finns gör att den är väldigt anpassningsbar för många situationer, oavsett om det är som läslampa eller nödbelysning på skotern mitt ute i skogen.

Storleken är minst sagt chockerande minimal. Jag fullkomligen älskar att kunna placera den i princip var som helst, utan att den blir i vägen på något sätt. Den väger ju inte något heller, så även om man vill packa lätt så blir det inga problem.