Jaktkit L2

Under dom senaste veckorna har jag testat en ny genre på min hemsida, nämligen ficklampor. I mitt första test så tittar vi närmare på just Jaktkit L2, som säljs i ett professionellt kit och innehåller allt man behöver för att komma igång. Du behöver med andra ord inte börja med att leta laddare, batterier eller fästen, allt ingår i paketet. Se bilden nedan.

Det finns några aspekter som gör L2 till en väldigt intressant utmanare på den professionella jaktmarknaden. Till att börja med har den betydligt bredare ljusbild än många andra eftersökslampor. Detta gör att man får en bättre överblick och lättare kan orientera i komplicerad terräng. Ljuset som levereras av CREE-XM LED modulen är väldigt kraftfullt och den nominella effekten är runt 600 lumen. Detta medför att ett 18650 lithium batteri räcker i drygt 3 timmar. L2 kittet kommer med två (2) batterier, så att du totalt kan ha 6 timmar belysning med 600 lumen, vilket är rätt så imponerande.

Det professionella kittet kommer även med både vit och grön CREE-XM LED modul och kan skiftas på mindre än 2 minuter, helt utan verktyg. Detta var en aspekt jag gillade väldigt mycket. Det sista man vill göra ute i fält är att börja mixtra med nycklar och skruvmejslar.

Räckvidden på Jaktkit L2 är mer än 180 meter och konstruktionen är i kraftig flygplansaluminium. Detta gör att lampan är tuff och klarar slag och stötar utan problem, trots att den bara väger knappt 120 gram. Detta är även det en imponerande aspekt och något många inte tänker på i första hand.

CREE-XM U2 / L2 modul för grönt/vitt ljus

L2 har en enkel ”på/av” knapp på baksidan, utan några ytterligare funktioner. Detta är för att undvika problem med hållbarheten, då dom flesta fler-läges-brytare som finns på LED lampor brukar vara det första som ger upp när vädret blir dåligt och lamporna blir utsatta för smuts och väta. Detta är givetvis ingenting som man vill ska ske i ett kritiskt moment. Jag har flertalet LED Lenser ficklampor som ständigt skiftar lägen om dom utsätts för stötar eller vibrationer, vilket gör att man plötsligt får stroboskop-effekt eller begränsad uteffekt utan att man var beredd på det.

Jaktkit L2 är IP66 certifierad och klarar dom hårdaste väderförhållanden utan större problem. Den är dessutom väldigt ”nätt” i sina dimensioner, vilket gör att man enkelt kan montera den på siktet eller pipan på geväret, utan att behöva känna att den är vägen för den vanliga funktionaliteten. Storleken är 140x32x25 mm och vikten är som sagt knappt 120 gram.

Förutom laddare, batterier och dom dubbla LED modulerna så ingår även två typer av pipfästen och en taktisk fjärrströmbrytare som enkelt kan monteras på stocken på geväret. Detta gör att du inte behöver sträcka dig för att slå på eller av lampan. Detta tillbehör går även det att montera och demontera i fält utan några verktyg.

Den sista aspekten jag kommer att ta upp är faktiskt priset. Om jag säger att allt som du läst om här ovanför, hela paketet, får du betala 1098 kr för. Hur sjukt är inte det. Jag vet Kinesiska plagiat av LED Lenser som kostar mer än det, utan batterier och laddare dessutom.

Om du är intresserad av en taktisk ficklampa, eftersökslampa eller rent generellt vill betala mindre för mer så finns det få eller inga alternativ till Jaktkit L2. Jag länkar paketet här så att du kan besöka webbshoppen hos Jaktkit och se själv.

Om du inte är intresserad av just eftersöks-aspekten i Jaktkit L2 så finns det andra och ännu billigare paket med just Jaktkit L2 lampan på Jaktkit.com. Titta in där och välj det paket som passar dig bäst, men jag behöver väl knappast säga att det mest prisvärda är det professionella paketet.

Ha en bra dag.