”Windows Phone 7 hinner aldrig ikapp!!!”

När jag var runt på olika forum och tekniska bloggar så var alla överens om att Microsoft har gjort ett dåligt val när dom gick från det gamla beprövade Windows Mobile till det nya Windows Phone 7 systemet. Flertalet personer gick direkt in på att Windows applikations marknad inte har en chans att hinna ikapp varken Apple eller Android på marknaden.

I brist på annat så började jag forska lite runt om vad Microsoft verkligen höll på med. Ett gigantiskt företag som dom borde veta bättre, eller?

Det visade sig ganska fort att dom vet vad dom håller på med. Windows Phone 7 håller just nu på att mogna och dagligen tillverkas nya applikationer och förbättringar till operativsystemet. Till råga på allt så har Microsoft gjort sig besväret att erbjuda verktyg för att konvertera Android och iOS applikationer direkt till Microsoft Windows Phone.

Fler och fler programmerare och tillverkare har insett att det är bättre att ha sina applikationer på flera plattformar istället för bara en och flockas runt Microsofts nya mobila operativsystem.

I dagarna släpptes Windows Phone 7.5 och därav närmar vi oss det slutgiltiga operativsystemet Windows Phone 8. Istället för att ha fullt ut stöd för Windows 7 så kommer Windows Phone att rikta sig mot Microsofts nya datoroperativ Windows 8.

I en demonstration av Windows Phone 7.5 så måste jag säga att jag är imponerad. Jämfört med iPhone 4 så gick WP blixtrande snabbt.

Jag har faktiskt börjat intressera mig mer och mer om detta ”dolda” operativsystem. Kanske blir det att köpa en WP strax, för att se vad det verkligen är för något…

Om det finns ett företag i världen som jag verkligen ser upp till så är det just Microsoft. Dom är inte på något sätt dumma och dom har rätt värderingar. Istället för att springa i rampljuset och stämma andra företag till höger och vänster för att synas i media, så ligger Microsoft på soffan och funderar hur framtiden kan se ut.

Om man har närmare 100 miljarder dollar i tillgångar så kan man faktiskt tänka lite istället för att spotta ut en undermålig produkt som kommer att ratas av många människor runt om i världen.

Jag är personligen övertygad om att inom några år så är Microsoft störst på den mobila marknaden också. Integreringen mellan din PC med Windows 8 och din mobiltelefon med WP8 kommer att vara sömlös och erbjuda en bättre upplevelse. Det är jag säker på.

På återseende.