Läsarfråga: iPhone 8 eller Note 8?

Hej ITPiraten. Jag undrar varför man ska välja en Note 8 istället för iPhone 8 Plus. Jag skulle vilja ha argument mot mina vänner som är Apple-användare. 😉

Hej. Det finns många argument varför en Note 8 är bättre än en iPhone 8 Plus. Låt mig ta några exempel som du kan använda mot dina vänner, om du skulle behöva. Kom ihåg att dessa saker endast är för självförsvar och inte är menade att reta dina vänner. =)

 1. iPhone 8 Plus är bara IP67 klassad medan Note 8 har IP68. Detta betyder att du faktiskt kan filma under vatten med Note 8 utan att den ska ta någon skada.
 2. Trots att dom yttre dimensionerna är i princip lika stora mellan iPhone 8 Plus och Note 8 så har iPhone 8 Plus en skärm på bara 5.5 tum medan Note 8 har en skärm på 6.3 tum. I princip är kanterna på iPhone 8 Plus nästan lika stora som själva skärmen (67,4% skärmtäckning på fronten) medan Note 8 har hela 83,2% skärmtäckning.
 3. iPhone 8 Plus har Apple Pay, som inte fungerar ännu (och troligen aldrig kommer fungera) i Sverige. Note 8 stödjer Samsung Pay, som fungerar överallt där ditt kort fungerar.
 4. iPhone 8 Plus har en IPS skärm med en upplösning på 1080×1920 (401 pixlar per tum) medan Note 8 har en Super-AMOLED skärm på 1440×2960 (521 pixlar per tum).
 5. Note 8 har en 3.5 mm hörlursutgång, iPhone 8 Plus saknar detta.
 6. Note 8 har pulsmätare, kan mäta syreupptagning i blodet samt kalkylera stressfaktorer i kroppen. iPhone 8 Plus kan inget av det.
 7. Skärmen på Note 8 är dubbelt så ljusstark än vad den är på iPhone 8 Plus. Detta gör att text och bilder syns betydligt bättre på Note 8:an i direkt solljus.
 8. Trots att man betalar nästan 1000 kr extra för att få snabbladdning på iPhone 8 Plus så är den långsammare än Note 8 med original laddaren.
 9. På papper är iPhone 8 Plus dubbelt så snabb som Note 8, men i verkligheten är den aningen långsammare (till och med jämfört med iPhone 7 Plus). Detta kommer säkert att ändra på sig i framtiden med optimeringar och liknande. Men i skrivande stund är det fakta. =)
 10. Trots att iPhone 8 Plus har längre standby än Note 8, så håller batteriet bättre vid arbete på Note 8. Exempelvis kan du se på film nästan 1 timme längre på Note 8:an.
 11. Trots att iPhone 8 Plus sägs ha det ”tuffaste” glaset av någon telefon, så matchar det bara Note 8 i flertalet tester. Oftast klarar sig Note 8 bättre på grund av det kurvade glaset.
 12. iPhone 8 Plus stödjer äntligen trådlös laddning, dock bara QI standarden (och Apples egna hemliga lösning). Samsung stödjer förutom QI även PMA och Quick Wireless Charge.

Listan kan göras mycket längre, men nu har jag inte mer tid över. =)


Kommentarer

3 svar till ”Läsarfråga: iPhone 8 eller Note 8?”

 1. Hej! Punkt 3 är direkt fel när det kommer till Apple Pay. Det ska lanseras inom senast 3 månader.
  Med vänlig hälsning, Johan

  1. Jag står kvar vid vad jag skrev. När det gäller Apple Pay så kommer den (om lanserad) bara att stödja ett fåtal butiker som köper in speciella kortläsare. Samsung Pay fungerar i princip överallt där dom tar betalkort, utan speciell utrustning. Du kommer med andra ord aldrig kunna lämna plånboken hemma om du förlitar dig på Apple Pay, vilket jag anser är själva tanken med en sådan tjänst.

 2. Vi får väl återkomma i frågan efter jul och se hur det gick med lanseringen av Apple pay.