Uppdaterad: En ny kniv… Snart

Ibland är det som sagt väldigt lite att läsa på min hemsida. Ibland är det mycket som händer, ibland ingenting alls.

Jag har haft fullt upp med jobbet den senaste tiden, men ändå har jag haft tid att sälja lite mer knivar ur min samling. Den senaste var min Benchmade Hidden Canyon som fick en ny ägare. Mitt mål är givetvis att återinvestera pengarna jag får från sålda knivar i nya knivar som jag kan recensera och testa, sedan slutligen skriva om på hemsidan.

Jag har dock ett stort problem just nu… Jag kan inte bestämma mig för vilken kniv jag ska köpa. I samarbete med en annan kniv-testare så har jag fått klämma och känna lite på Fällkniven X-serien, men har inte fått tillräckligt med tid för att bilda mig en uppfattning om vad jag egentligen tycker om dessa knivar. Kanske blir det dom som hamnar i fokus inom kort?

Mitt primära mål är dock att hitta en EDC kniv i minimalistiskt format, som jag kan använda på kontoret för att öppna kartonger, men även för andra utilitaristiska saker. Min Benchmade Bugout, som skulle fylla denna funktion, visade sig inte riktigt hålla måttet. Därför har jag nu en lucka i min knivsamling som jag inte vet vad jag ska fylla med.

Om du har något förslag på en bra, snygg och funktionell EDC som inte ”sticker i ögonen” på andra så får du gärna skicka in förslag och idéer. En målsättning som jag gärna vill förhålla mig till är lite billigare knivar än jag normalt köper. Detta är för att mina läsare, vänner och bekanta ska ha lite större vilja och möjlighet att investera i dessa knivar. Inte alla är lika villiga som mig att slösa pengar på en bit metall, vilket om något är ett friskhetstecken från dessa.

Så, kniven bör…

  • Vara fällkniv, neckknife eller liknande EDC-möjlig kniv, även multiverktyg.
  • Hålla hög kvalité i såväl stål som handtags-material
  • Vara prisvärd och tillgänglig. Inte custom/special/limited version
  • Hålla sig helst under 2000 kr i pris, men kanske lite över också. =)

Låt förslagen regna. =)

Uppdatering 2019-11-08
I samarbete med en relativt ny återförsäljare så kommer jag att testa några knivar från Spyderco som passar väl in i kategorin EDC. Dom flesta förslag som inkommit under tiden sedan jag skrev inlägget ovan rör Spyderco, vilket inte är så konstigt när man ser på deras utbud.

Jag återkommer inom kort med mer information.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Uppdaterad: En ny kniv… Snart”

  1. Kan du inte testa Spyderco Dragonfly 2 eller någon annan mindre kniv? Jag är intresserad acv hur du upplever dom.

    1. Det är på gång. Jag har två Spyderco knivar på ingång som matchar dina önskemål. Jag kommer att skriva om bägge redan nästa vecka. Stay tuned. =)