Wanderoo – Den lilla butiken med det bästa sortimentet

Många funderar säkert varför jag skriver om Wanderoo på min hemsida, men ännu fler funderar säkert vad Wanderoo är… Låt mig förklara.

För oss knivintresserade finns det en akilleshäl när man bor i Sverige. Det är svårt att hitta intressanta knivar på den ”lokala” marknaden. Oftast är knivar man läser och ser recensioner om på Internet inte tillgängliga på ett enkelt sätt. Personligen har jag försökt importera knivar från USA, vilket höll på att resultera i rättegång för försök till illegal vapenimport då tullen tog paketet.

Sedan dess har jag försökt hitta återförsäljare som importerar intressanta knivar så att jag ska ha något intressant att skriva om, samt rekommendera till alla er läsare. Då mitt samarbete med Tobias på Geared avslutades när han valde att lägga ned sitt företag så har jag letat efter en ny butik med bra utbud och framförallt bra service.

Det är just därför jag skriver om Wanderoo. Till skillnad från dom flesta andra butiker i Sverige så samarbetar dom nämligen direkt med Blue Ridge Knives i USA som har ett gigantiskt utbud av varumärken under sina vingar. På detta sätt så slipper alltså jag, personligen, importera knivar och riskera trubbel med lagen. =)

Wanderoo grundades 2014 och är ett helsvenskt företag. Dom agerar på den internationella marknaden och förutom försäljning så är företaget distributör av knivtillverkaren Heinr. Böker Baumwerk GmbH produkter i Sverige. Dom är också ensam återförsäljare i Sverige av Rick Hinderer och Chris Reeve Knives, vilket är väldigt unikt.

Namnet Wanderoo (wan·der·oo) härstammar från ordet Vanara, som på sanskrit betyder ”Skogsmänniska”. Med tanke på att jag brinner för naturen och friluftslivet så tyckte jag det namnet passade alldeles utmärkt på butiken jag handlar från.

Inom kort så kommer min senaste beställning från Wanderoo, vilket blir en recension av en av Civivi knivarna. Lite senare blir det en speciell modell som jag tror att många kommer att tycka om. Mer än så avslöjar jag inte. Den som väntar får se. =)

Ha en God Jul så hörs vi strax igen.