Ubuntu Studio Pre-view…

Nu har jag installerat Ubuntu Studio och konfigurerat den så att den fungerar precis lika bra som min förra Ubuntu installation. Vid första anblick måste jag säga att jag är imponerad. Trots att detta borde vara en ”annan version” av Ubuntu så måste jag säga att den borde vara den huvudsakliga releasen.

Till höger här är ett screenshot på Ubuntu Studio.

Förutom att den är grafiskt mycket vackrare än vanliga Ubuntu så är den även mer ”Windows”, vilket gör den ännu mer användarvänlig för någon som har använt Windows tidigare. Den verkar snabbare, smidigare och lättare att hitta saker i. Samtidigt kan man inte undgå att känna den där ”Ubuntuistiska” känslan av stabilitet och smidighet som den vanliga versionen erbjuder.

En sak som jag verkligen uppskattade var att minimera/maximera/stäng knapparna på alla program ligger högst upp till höger, precis som på Windows, istället för på vänstra sidan högst upp som i standard Ubuntu.

Så. Är då detta ett bättre Ubuntu än Ubuntu själv? Jag tycker det. I alla fall vid första anblick. Jag kanske ändrar åsikt om jag får några bekymmer, men än så länge flyter allt på riktigt bra, kanske bättre än någonsin.

Men, det finns en liten ”downside” att installera Ubuntu Studio som ett första Linux operativsystem. Installationen är INTE lika enkel som vanliga Ubuntu. Allt är textbaserat och påminner om dom fruktade ”old school” Linux installationerna. Vanliga Ubuntu har en bättre grafisk installation som är ungefär 4 gånger lättare än att installera Windows 7.

Men å andra sidan så installerades Ubuntu Studio på ungefär 10 minuter, har massor med olika program förinstallerade och ser grafiskt mer tilltalande ut. Jag har en känsla att det här är en ”vinnare”. I alla fall för mig som gillar att mixtra med grafik, musik och video.

Jag återkommer om någon dag/vecka med en fullständig review, men än så längre kan jag inte annat än rekommendera denna utsökta specialversion av Ubuntu.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.