Ubuntu, en tidslös klassiker…

Efter att ha hittat några aspekter hos Lubuntu som inte passade mig (exempelvis att VLC inte lyckas rapportera att den spelar film och på så sätt förhindrar skärmsläckare och viloläge) så har jag installerat ”gamla hederliga” Ubuntu på min Netbook.

Visst, den är inte lika snabb som Lubuntu eller lika snygg som Kubuntu, men den fungerar i alla fall som jag vill. Vare sig man gillar Unity gränssnittet så kan man inte förneka att den har sina fördelar. Att Ubuntu tog bort möjligheten att använda Gnome istället för Unity i 11.10 var lite dåligt. Men samtidigt ger det Ubuntu-teamen möjlighet att fokusera och göra Unity perfekt.

Den senaste versionen 12.04 finns att ladda ned hos Ubuntu.com och är en Alpha version. Jag har inte haft chansen att prova den ännu (ska göra det strax) men jag har hört att Unity gränssnittet är helt omprogrammerat och optimerat för att fungera riktigt bra.

Kanske är Unity framtiden, troligen inte, men man vet aldrig hur saker och ting spelar ut dom närmaste åren. Ubuntu är trots allt dom som går fram som en ångvält på Linux marknaden just nu. Andra distributioner som är populära är oftast baserade på Ubuntu också, vilket visar att dom är på rätt spår.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.