Linux Mint 12 (Lisa)

Nu har jag testat att installera den senaste Linux Mint på min netbook med blandade känslor och resultat.

Installationsprogrammet är fortfarande inte anpassat för låg upplösning och liten skärm, vilket gjorde det mesta till ett blint tabbande och tryckande på space. När jag slutligen lyckades få installationen att börja rulla på så dök installeraren.

Jag började om igen, då jag vet hur saker och ting kan gorma till sig ibland och denna gång lyckades Linux Mint installera utan problem. Men muspekaren fungerade bara i 2 minuter innan den låste sig.

Detta är för övrigt ett känt problem med senaste Ubuntu, Kubuntu och även Linux Mint. Genom att avaktivera ”koppla bort touchpad när tangentbordet används” funktionen så undviker man att detta problem visar sig.

Efter en hög med uppdateringar så var datorn slutligen färdig att använda. Dock lämnade jag datorn vid uppdateringen och när jag kom tillbaka så hade skärmsläckaren aktiverats. När jag rörde i touchpaden på datorn för att ”väcka” den så krashade hela Linux Mint och datorn hamnade i ”Panic” (Blå skärm för Windows användare).

Efter en omstart så kopierade jag in några filmer, men filmer som tidigare fungerat väldigt bra i Lubuntu fungerade knappt överhuvudtaget i Linux Mint. Detta visar vilken skillnad det är i resursanvändning mellan olika distributioner, trots att dom baseras på samma grund.

Nu kör jag Lubuntu igen och är mycket nöjd med resultatet.

Ha en trevlig kväll.