Ubuntu 12.04LTS

Ubuntu 12.04LTS är nu i Alpha 2 stadium och går givetvis att ladda ned för den som vill experimentera. Jag rekommenderar dock att ni väntar lite innan ni försöker er på denna nya version.

Alpha 1 släpptes den första december 2011, Alpha 2 släpptes 2 februari 2012 och första beta versionen kommer att dyka upp 1 Mars följt av beta 2 den 29 mars 2012. Vi kommer inte att få smaka på den fullständiga och kompletta versionen av Ubuntu 12.04LTS innan 26 april 2012, enligt den officiella tidslinjen för Ubuntu.

Trots den svidande kritik som Ubuntu fått för sin Unity GUI så fortsätter dom på samma linje. Vilket jag personligen tycker att dom ska göra. Unity är kanske lite annorlunda för dom som är vana vid Gnome/KDE, men för en som precis börjat pilla runt med Linux så fungerar Unity väldigt bra.

Ha en trevlig natt.

 


Kommentarer

Ett svar till ”Ubuntu 12.04LTS”

  1. Precis som alla de stora inom sin genre så tänkter Ubuntu alldeles rätt tycker jag, skapa något eget, och dom har ändå open source så att man kan ändra till det man vill i slutändan.

    Det finns hundra tals olika versioner av linux ute idag, tack Linux för att du startade en windows killer 😉

    Iallafall, när det kommer till Linux var det en favvo för mig för ca 10 år sedan innan jag började med windows, detta tack vare gaming, vilket inte behövs idag, då de flesta spel fungerar utmärkt med wine etc

    Och ubuntuns gränssnitt är väldigt likt windows, och de flesta kan prova på utan att kunna speciellt mycket om linux idag.

    MEN, de mer avancerade användarna kan använda ändå de mer avancerade sakerna som linux har, visst, vissa funktioner som t.ex slackware eller andra har som inte ubuntu har finns som tillägg ifall mankräver att den ska kunna vissa saker, och till 99% gratis jämfört med MS liknande program som kostar skjortan om man inte vill ha crackade program.