Kallt ute…

Nu börjar man bli lite smått less på att termometern pekar på 30-37 minus. Idag var jag tvungen att ta mig ur vårt ide i lägenheten och köpa snus. Min bästa gissning var att macken skulle ha snus kvar efter helgens vintermarknad, men tji fick jag.

Skönt att det är över, men synd att det var så kallt. Jag passade på att prata med några ”knallar” som var på väg hemåt. Dom verkar inte ha blivit så påverkade av helgens kalla väder, snarare tvärt om.

Vintermarknaden är ju en speciell tidpunkt för Jokkmokk. Hela ”byn” lever upp och vi dubblar eller fyrdubblar innevånarantalet under några dagar. Många av säljarna tjänar så bra med pengar att dom lugnt kan luta sig tillbaka i flera månader.

Att vädret är kallt har alltid verkat locka mer folk till marknaden än om det är varmt ute. Personligen så skippar jag marknaden helt om det är under 20 minus ute. När man dessutom har Axel att tänka på så beslöt vi oss att krypa ihop i soffan under ett varmt duntäcke, en kopp te och en bra film att titta på. Mysigt och trevligt. =)

Nåja. Man ska inte klaga på vädret. Det finns ju dom som lever på att tillverka och sälja kläder. =)

Ha en trevlig dag.