Trine 2 – En superb sidoscrollare…

Jag har precis spelat slut på Trine 2, Ett 3D sidoscroll spel med mycket pussel, fighting och stealth. En perfekt och rolig kombination i 3 st distinkta personligheter.

Du kan när som helst byta mellan dom tre klasserna i spelet. Trollkarl, Krigare och Tjuv. Alla har sina egna egenskaper och styrkor/svagheter, vilket man måste kombinera för att komma vidare.

Krigaren har en mäktig stridshammare, samt svärd och sköld. Han är utmärkt på närstrid och bossfighter. Trollkarlen är försvarslös, men kan tillverka saker och levitera föremål (även fiender) för att hela gruppen ska ta sig vidare. Tjuven använder sin pilbåge och enterkrok för att svinga sig fram till ställen som inga andra klasser tar sig. Tjuven kan även använda en blixtbomb och bli osynlig för fiender under en begränsad tid.

Du spelar enbart 1 klass åt gången, vilket gör att du slipper en massa AI gubbar som går och dör för att dom är så dumma. Genom att välja 1, 2 eller 3 så förvandlas spelaren till den klass du vill. Det ”kostar” ingenting och du behöver inte bry dig om tidsbegränsningar. Exempelvis har inte Trollkarlen Mana eller annan begränsning, vilket är trevligt när man försöker klura ut ett pussel.

Så, det är roligt. Men är det snyggt? Svaret är extremt. Trots att det är ett sidoscrollar spel så är grafiken underbar. Bakgrunder/förgrunder är levande och väldigt snygga. Spelkontrollerna är också fantastiskt bra.

Allt som allt kan man säga att Trine 2 är ett utomordentligt genomtänkt spel med många timmar av nöje för alla åldrar. Du kommer aldrig att få se skylten ”Game Over” vilket uppmanar en att fortsätta och försöka lösa problem och döda monster på nya och kreativa sätt.

Storyn är lite tunn, men helt ok för ett sådant här spel. Man får också XP, som man samlar från flaskor och lysande bollar runt om på banorna. När du samlat 50 XP så går du upp en level och kan spendera poäng på att vidareutveckla den karaktär du tycker bäst om.

När du spelat slut på spelet så kan du spela om det igen och göra på andra sätt än första gången. Detta gör att du kan hitta nya lösningar på samma problem, eller hitta snabbare vägar att ta.

Jag ger det här spelet 5 av 5 möjliga poäng. Den har ingen brist och är otroligt underhållande för alla åldersgrupper. Kontrollerna är enkla och väldigt responsiva, vilket gör att man verkligen kan utföra snygga manövrar i luften.

Om du är mellan 10 och 90 så rekommenderar jag att du provar spelet. Om du är en ”casual” spelare som mig, som gillar lite pussel och tankeverksamhet, så är detta spelet för dig också.

Ha en trevlig kväll.