Läsarfråga: Galaxy Nexus, ja eller nej!

Hej ITPiraten. Jag tänkte köpa en ny mobiltelefon så här innan Jul. Som en liten present till mig själv. Dom som jag haft i sikte under en längre tid är Samsung Galaxy S II och Google Galaxy Nexus. En vän till mig har en LG Optimus 2x, men hennes mobiltelefon har inte gjort annat än krånglat, så jag vill inte ha en. Vilken ska jag köpa av dom två mobilerna?” – Anna

Hej Anna.

Eftersom du tänkt köpa antingen SGS II eller Galaxy Nexus så antar jag att priset inte är speciellt viktigt. Inte heller antar jag att du vill ha en telefon med mindre kraft i.

Jag tycker personligen att båda telefonerna är riktigt bra. Jag äger själv en Samsung Galaxy S II och skulle aldrig byta bort den mot en Galaxy Nexus. Om jag inte hade ägt en SGS II:a så hade jag nog troligen köpt en Galaxy Nexus. Orsaken hade varit två…

1. Galaxy Nexus har högre upplösning.
2. Galaxy Nexus har Android 4.0 (ICS) vilket är spännande.

Det finns dock en baksida på myntet också. Samsung Galaxy S II har Super Amoled Plus skärm. Medan Galaxy Nexus enbart har Super Amoled (pintile). Detta ger sämre resultet på bilder och liknande (något den högre upplösningen förhoppningsvis jämnar ut).

Galaxy Nexus har bara en 5 Mpix kamera, jämfört med SGS II som har 8 Mpix. Många säger att det inte spelar någon större roll, men i tester så visar det sig gång på gång att det verkligen är stor skillnad i kvalité.

SGS II kommer att få Android 4.0 strax, vilket gör den till en lika intressant telefon som Galaxy Nexus är i dagsläget. Dessutom är priset på en SGS II bättre än Galaxy Nexus.

Om jag hade varit i din situation så hade jag valt att köpa en Samsung Galaxy S II. Den är snabbare, har bättre skärm (med lägre upplösning dock), har mer tillbehör och är modifierad av Samsung (Touch Wiz) för att göra livet lättare för användaren. Dessutom är den billigare. =)

Hoppas du blev nöjd med svaret. Som alltid är det bara min åsikt, något som alltid bör tas med en nypa salt. Du måste i slutänden göra det du tycker känns rätt.

Ha en bra dag. =)