security logo

Tips: Bli säker!

Ett tips som jag kan och måste dela med mig av, som jag nyligen själv upptäckt, är podd som heter ”Bli säker”. Denna podd är av och med Karl Emil Nikka (Nikka Systems) och Peter Esse och tipsar om datasäkerhet, förklarar det senaste inom IT branschen och är samtidigt väldigt pedagogisk. Detta gör den väldigt intressant även för dom som kanske inte är allt för duktiga på IT och IT säkerhet.

Det kanske är för att jag är intresserad av ämnen som tas upp som jag finner denna podd väldigt bra, men jag tror ändå att dom allra flesta kan dra nytta av dom värdefulla knep och tips som Karl Emil och Peter delar med sig av. Allt förklaras på ett enkelt sätt och på en nivå som jag tror passar alla, oavsett om man är gruvarbetaren eller IT driftansvarig.

När det gäller datasäkerhet så är vi ju alla påverkade. Ingen är ”immun” mot säkerhetsrisker och ju bättre informerad man är, desto mindre är risken att man råkar illa ut själv.

Nya avsnitt kommer varje fredag och det finns 100-tals med avsnitt att lyssna på redan nu. Du kan med andra ord få väldigt mycket tips och råd, helt och hållet gratis. Information som vanligen skulle ha kostat otroligt mycket att få ta del av från en vanlig föreläsning.

Karl Emil Nikka har en väldigt trevlig röst och pratar väldigt tydligt, vilket bara gör podden ännu bättre. Jag har faktiskt gått över från att lyssna på ljudböcker om dagarna till ”Bli Säker” podden, eftersom den är så intressant och aktuell. Samtidigt som jag får mycket nyheter som rör min bransch så lär jag mig mycket nytt, trots att jag är i IT branschen själv och väldigt intresserad av IT säkerhet både privat och på jobbet.

Prova att lyssna, det är gratis och om du har en Apple enhet så är det bara att starta Podcaster och börja lyssna direkt. Så enkelt är det. 😊

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Tips: Bli säker!”

  1. Hej. Tack för de fina orden. Det var en riktigt roligt att börja dagen med att läsa en så fin recension.

    Vänliga hälsningar
    Karl Emil Nikka

    1. Det är jag som ska tacka för det otroligt intressanta innehållet i podden, och informationen som gör att min vardag blir säkrare, för varje avsnitt. 😊