Tillbaka W7/Ubuntu igen…

Nu har jag installerat Ubuntu och Windows 7 kombinationen igen. Windows 7 för spel och saker som inte finns till Linux, Ubuntu till allt annat. I ungefär 2 månader har Ubuntu varit mitt primära operativsystem och ärligt talat så saknade jag den jättemycket på den här nya datorn.

Ubuntu har många fördelar om man jämför med Windows, men det är trots allt ren och skär hastighet som gör att man väljer just Ubuntu. Det fanns bara ett problem, som var lätt att ordna till. Mitt trådlösa nätverkskort fungerade inte under Linux, det var helt enkelt för nytt. I efterhand visade det sig att jag inte var den enda som haft problem och en enkel lösning senare så var jag igång.

Genom att använda min mobiltelefon som ett externt trådlöst nätverkskort så kunde jag enkelt ladda ned drivrutinerna som behövdes via Ubuntu Software Central. 10 sekunder senare kunde jag plocka bort telefonen och allt hoppade igång precis som man är van vid på Ubuntu.

Problemet var att tillverkaren av nätverkskortet inte har open-source drivrutiner, vilket gjorde att Ubuntu inte installerade dessa från början. Man kan givetvis installera en sådan sak i efterhand med enkelhet.

Nåja. Nu känns det som hemma i alla fall. Ubuntu rockar stenhårt och jag hoppas och önskar att fler personer tar chansen och provar detta helt och hållet fria operativsystem. Ubuntu går till och med att installera direkt från Windows. Om du inte är nöjd så startar du bara upp Windows igen och går till ”lägg till / ta bort program” och avinstallerar hela Ubuntu. 10 sekunder senare har du bara tråkiga Windows kvar. =)

Gör dig själv en tjänst och prova. Du har ingenting att förlora, bara erfarenheter och roligheter att vinna.

Ha en trevlig kväll och sov gott.