Tillbaka till Apple… för gott? Och nyheter!

Titeln säger i princip allt jag behöver säga. Rent generellt så betyder det att jag skickat iväg min Suunto 7 klocka och min Oneplus 8 Pro till förmån för en ny Apple iPhone 11 Pro Max och en Apple Watch (Nike Edition) series 5.

Anledningen är lika enkel som dyr. Jag känner att jag inte var lika nöjd med Android och att Apples lösningar faktiskt fungerade riktigt bra när jag hade dom. Dessutom har jag nu en anledning att blåsa bort dammet från min iPad Pro, som annars varit lite bortglömd och ensam.

Reklam, eller liknande…
Som en liten ”shoutout” och reklamflash så måste jag säga att min nya iPhone 11 Pro Max, precis som mängder av andra telefoner, köptes på Mediamarkt i Luleå och att den trevliga och hjälpsamma personalen gjorde affären till ett rent nöje, som alltid. Om du är i köpartagen och tänkt investera i en ny telefon eller annan hemelektronik så har Mediamarkt nu en kampanj (slutar 23/8) där du får dela upp köp på 10 månader, helt utan ränta och avgifter… Passa på och spara tusenlappar!

Det som kommer…
För mig så var och är iOS 14 den drivande orsaken till att jag nu gått tillbaka till Apple. Möjligheten att ha en widget på hemskärmen blir inte längre omöjligt på en iPhone, men även många andra saker som tidigare varit ”tabu” hos Apple blir nu möjliga.

Jag hoppas bara att dom gör det bättre och mindre buggigt än det generellt fungerar på Android sidan. Jag pratar främst om widgets som inte uppdaterar eller information som helt enkelt försvinner efter att telefonen varit vilande i några minuter.

Jag ser väldigt mycket fram emot den nya uppdateringen och köpte egentligen ”grisen i säcken” när jag bestämde mig för att investera hårdvara i ett operativsystem som inte riktigt är färdigt ännu. Jag har dock alla förhoppningar att Apple kommer att överträffa mina förväntningar.

Den kreativa ådran
En av mina främsta orsaker till att Android inte fungerar för mig är att jag verkar tappa den kreativa ådran. Jag gör inga filmer, fotar väldigt lite, skriver mindre och mer sällan. Det känns som att själva operativsystemet är tråkigt och trögjobbat. Jag vet att detta låter jättekonstigt och jag håller fullkomligt med, det är jättekonstigt.

Apple har kanske inte dom flesta apparna förinstallerade på sina telefoner, men dom som finns är generellt av högre kvalité och fungerar precis så innovativt som man förväntar sig. Att klippa en film kräver inga ”externa” verktyg och om man vill så går det oftast att automatisera hela processen på ett innovativt sätt.

Jag ska inte sitta här och skryta över Apples mjukvara, trots att den är smått fantastisk ibland. Tanken var att jag skulle skriva en förklaring till varför jag tror den kreativa ådran är starkare på Apples sida, ingenting annat.

Tillbaka till skrivbordet
Back to the ol’ drawing board, som man brukar säga. Jag har haft en händelserik sommar, där jag bland annat tappade mitt jobb, vilket har gjort att jag varit rätt så tyst på bloggen. Detta ska givetvis ändra på sig nu när saker och ting verkar falla på plats igen.

Jag väntar besked på ett nytt jobb som är mer givande och intressant än mitt förra. Min trasiga fyrhjuling som jag inte visste vad jag skulle göra med har blivit utbytt mot en liten 4×4 äventyrsbil istället. Hösten är här med alla dofter och färger som det innebär… Kort och gott är det svårt att gräva ned sig i träsket när livet trampar vidare.

Nya gamla saker på loppis
I och med att jag knappt törs öppna dörren till mitt förråd på grund av alla mobilprylar och saker som bara ligger i drivor och samlar damm så tänkte jag ta mig i kragen och fullkomligt fylla min digitala loppis med saker som jag inte använder, men kanske någon annan behöver.

Processen med att lägga upp allt påbörjas redan idag, men det kommer att ta ett tag innan jag fått med allt. Bland annat så blir det en hel del skydd till dom mängder mobiltelefoner som jag ägt den senaste tiden. Även en massa laddare till dessa har blivit över och kommer säkert att uppskattas av dom som behöver en extra laddare till stugan eller liknande.

Tyvärr så kastade jag en hel sopsäck med tillbehör för ett tag sedan, men det var mestadels till äldre och knappast eftertraktade modeller. Jag har dock inte hjärta att kasta resten, vilket hade varit den enklaste utvägen. =)

På knivfronten intet nytt
Jag får i princip dagligen mail där personer funderar när jag ska skriva om några nya knivar och publicera nya tester, men det är svårt att skriva när man inte har något nytt att skriva om. =)

Jag kommer dock att presentera en långtidstest på min Leatherman Free P4 strax, där jag drar paralleller och jämför med övriga multitänger från Leatherman, SOG, Victorinox och Gerber, så det är bara att vänta lite på den.

Nu när hösten är här och jag kommer att tillbringa mer tid i skogen så kommer jag att skriva lite mer om knivarna jag redan har testat. Lite långtids-studier på dessa också, med andra ord. Bland annat så får min Fällkniven S1x bekänna färg i mitt simulerade överlevnads scenario, men även mina Karesuandokniven knivar och yxor får en dos av verkligheten.

I övrigt så förutspår jag tyvärr att bli en fattig höst utan större nyheter. Men man vet ju aldrig vad som händer egentligen. Jag har haft fel förr.

Vi hörs snart igen
Det var allt jag hade på uppdateringsfronten just nu. Vi hörs inom kort igen och jag hoppas att alla har haft en trevlig sommar med mycket sol, glass och bad.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.