Telia utlovar USB adapter med sin Galaxy Tab 10.1…

image

Vad du ser här är en screenshot från Telias hemsida, där jag beställde min Galaxy Tab 10.1. I klartext står det att en USB adapter för att ansluta exempelvis minnen till surfplattan medföljer. Men jag fick då ingen adapter till min surfplatta.

Efter några samtal så lovade kundtjänst att skicka en adapter till mig, men det återstår att se om dom står för vad dom skrev på hemsidan. Att ha en adapter skulle göra att jag kan utöka minnet väldigt mycket och även föra över stora filer mellan datorer och surfplattan på ett enkelt sätt.

Om du köpt en Galaxy Tab 10.1 från Telia också, men inte har fått någon USB adapter för externa minnen, så bör du höra av dig till dom snarast innan dom ändrar texten eller sin policy. Missa inte denna chans.

Jag återkommer när jag vet vad Telia tänkt göra.

Ha en trevlig dag.


Kommentarer

6 svar till ”Telia utlovar USB adapter med sin Galaxy Tab 10.1…”

 1. Hoppas alla dina externa enheter är FAT32 då, för NTFS stöds inte. såvida du inte rootar och lägger in nån form av NTFS-3G drivare – hur det funkar vet jag inte men prestandan brukar vara extremt dålig.

  Sen undrar jag om dom använder native-usb stöd eller något eget, för om dom kör native så blir externa enheter read-only.

  asus transformer löser detta med 3depart stöd för SD.

  1. Jag har några diskar som är FAT32, eventuellt är dom exFAT. Fungerar i alla fall med min telefon utan problem. Jag har ju dock märkt att Honeycomb är både före och efter sin lillebror Gingerbread, så hur det fungerar med tabben återstår att se.

   1. varken honeycomb eller 2.3/gingerbread stödjer ntfs ”out of the box” utan måste ha stöd i kerneln.

    Det finns romar till din platta som stödjer NTFS, men då måste du har root.
    Exfat är samma visa.

    Men fat32 på en enhet över 16gb är ganska menlöst med tanke på problemet med 4gb+ filer.

    1. Jag har inte så många filer som är över 4 Gb som jag vill använda till tabben. Mest är det fråga om att flytta dokument och TV serier mellan minnen. Eventuellt använda ett externt minne för att lagra TV serier på för att spara plats på plattan.

 2. Profilbild för Telia Kundservice
  Telia Kundservice

  Hej!
  Jag heter Susanne och jobbar på Telias Kundservice.
  Jag ber om ursäkt för att vi har missat att skicka med en usb-adapter till din nya surfplatta. Det ingår en usb-adapter till Samsung Galaxy TAB, precis som det står på vår hemsida.
  Om du skulle ha några frågor eller om din adapter inte skulle dyka upp kan du kontakta mig via den här länken:
  http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515
  Jag hoppas att du är nöjd med din nya surfplatta trots detta.

  Med vänliga hälsningar
  Susanne Boström
  Teliai Kundservice

  1. Varför står det ”Teliai” i din M V H? Eller var det bara en felstavning? Till ämnet igen, jag är nöjd med min surfplatta. Med en adapter så hade den fungerat 200% bättre för vad jag tänkt använda den till, så jag hoppas att det kommer en adapter inom kort.

   Annars hör jag av mig, som vanligt.