Spelande Pirater hamnar i dilemma…

Som dom flesta känner till så är nu Elder Scrolls – Skyrim till salu runt om i världen. Detta har producerat ett antal piratversioner för nedladdning på populära pirat-hålor runt om Internet. Men det eftertraktade spelet får inte det ”illegala” genomslag som många av piraterna hade förväntat sig.

Det visar sig att skaparen till spelet, Bethesda Softworks LLC, har så hög aktning på grund av sina utmärkta spel att dom flesta pirater väljer att köpa spelet istället. Efter några timmar från att spelet lagts upp på Internet så var det bara en handfull med pirater som börjat ladda ned sin piratversion. Dock hade dom flesta redan köpt spelet på pre-order men inte fått det levererat ännu.

Det är faktiskt rätt unikt att piratmarknaden har denna inställning till en speltillverkare. Denna uppvisning av moral är också ett tecken på den kvalité och status som Bethesda Softworks LLC har runt om i världen. Flera av piraterna som bidragit till att spelet finns till nedladdning illegalt uppmanar personer som är intresserade att prova först och köpa sedan.

Bethesda Softworks LLC har redan tidigare gått ut med information om att deras Elder Scrolls serie kommer att läggas ned om pengarna inte räcker till för att utveckla nya versioner. Något som piraterna faktiskt verkar ha tagit på allvar.

Hur försäljningen vs. piratnedladdningar kommer att utspela sig kan bara tiden utröna, men det verkar som att Bethesda Softworks LLC lugnt kan räkna att få in en hel del pengar på detta spel också.

Min inställning är att jag tänker köpa spelet, men då jag inte har en aning om min nya dator klarar av spelet så är jag lite tveksam. Jag får helt enkelt vänta tills det finns mer uppgifter om vad som krävs för att köra detta spel på ett bra sätt.

Ha en trevlig kväll.