Special Ops Mission eller Militärt uppdrag!

Ikväll fick jag syn på en programpunkt på TV10 som jag fastnade för. Serien heter ”Militärt Uppdrag” på Svenska och ”Special Ops Mission” på originalspråket. Dokumentärserien handlar om en föredetta US Ranger soldat som gör olika uppdrag på egen hand.

Det hela går ut på att Wil Willis, som ”huvudrollsinnehavaren” heter, gör simulerade krigsuppdrag i en autentisk miljö mot elitsoldater ur olika förband. Det kan röra sig om krypskytteuppdrag (Operation One Shot, Säsong 1 Episod 6), där Wil ska försöka döda en knarkkung och ta rätt på om fiendebasen har möjligheter att tillverka vapen.

Det som fångade mitt intresse är att Wil är utrustad med olika kameror för att vi ska få följa med och titta vad som händer. Han är helt ensam och det finns inget ”kamerateam”. Motståndarna är lika ovetande som Wil och utför ett autentiskt uppdrag att exempelvis skydda en viss person, eller som i Operation One Shot, skydda knarkkungen medan han besöker basen för vapentillverkningen.

Jag gillar oftast inte dessa Amerikaniserade realityserier, men jag måste ändå rekommendera denna till alla. Väldigt intressant och trevlig underhållning utlovas, oavsett om du är intresserad av militära operationer eller inte.

Serien hade premiär den 13 augusti 2009 och blev dessvärre inte långvarig. Avsnitt nummer 6, Operation One Shot, verkar vara den sista delen som gjordes. Jag kan dock ha fel i detta avseende och ber isåfall om ursäkt.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.