Sluta snusa, inte så lätt som det låter…

Jag har varit på väg att sluta snusa flera gånger. En gång höll jag upp i nästan 2 år innan jag började igen. Men nu är det alltså dags igen. Denna gång är jag inte sponsrad av något bolag som förra gången, utan kommer att göra detta för min egen skull.

Man får ett ”uppvaknande” när man inser att man snusar 1½ dosa om dagen och även sover med snus inne ibland. Som ni förstår så är beroendet stort, det gör det också till ett helvete att bli av med. Detta är andra dagen jag är utan snus, eller rättare sagt, jag har tagit 2 snusar på två dagar. Jag insåg ju rätt så snart att ”cold turkey” inte är lösningen om jag vill bli fri mitt beroende.

Jag hoppas dock att mitt nya preparat som är tänkt att lugna min mage när den värsta draw-back känslan kommer inom snar framtid.

Om än jag bara kan hålla upp ett tag, så är det bättre än att fortsätta snusa som jag gjort nu. Det finns ju givetvis lite nackdelar man får räkna med, så som:

1. Viktökning
2. Irritation / otålighet
3. Yrsel
4. Svettningar och feber
5. Trötthet
6. Koncentrationssvårigheter

Till skillnad från vad alla säger om att ”det går över på en gång”, samt den klassiska ”efter 1 månad så vill du inte se en snusdosa igen”, det stämmer inte alls. Efter 2 år så kliade det fortfarande i fingrarna efter en kopp kaffe eller en god måltid. Den känslan försvinner inte i första taget.

Nåja, vi får väl se hur det går.

Ha en bra dag.