Samsung Galaxy S9 / S9+ pre-release

Jag ska inte sticka under stolen med att jag har höga förväntningar på Samsungs nästa flaggskepp, S9 och S9+. Trots att rykten pekar på att det bara är en snabbare telefon med lika bra skärm som tidigare så finns det guldkorn som gör att jag känner mig förväntansfull inför Samsung Unpacked 2018.

Låt mig förklara genom att kritisera föregångaren S8 / S8+ på några punkter. Den sämsta egenskapen var högtalaren, som förutom mono-ljud erbjöd en väldigt o-premium känsla. Även batteritid och avsaknaden av dual SIM gjorde S8 och S8+ till tråkiga telefoner.

Med Galaxy S9 / S9+ så har Samsung faktiskt lyssnat på konsumenterna. Här kommer vi att få dubbla och framförallt förbättrade stereohögtalare som är ”tuned by AKG”, förutom hörlurarna som även dom är, som tidigare, ”tuned by AKG”. Men även kameran på den nya generationen är förbättrad. Nu kan man ta ”super-slow-motion” filmer (tänk Sony) och slutaren är nere på f1.5, vilket jag tror är bäst på marknaden än så länge. Detta bådar för ljusa bilder även i mörker, men framförallt mindre brus under dåliga förhållanden.

Tyvärr tar inte S9 vid där Note 8 slutar och vi kommer troligen bara att få 4 GB RAM och 64 GB lagring, dock kommer eventuellt S9+ att få bägge sakerna uppgraderade. Det finns inga säkra uppgifter om detta ännu. ”Selfie” kameran på S9 och S9+ blir 8 Mpixel och kommer inte att skilja sig speciellt från föregångaren.

När vi slutligen pratar om skärmar så blir det 5.8 tums skärm (5.6 med rundning) på S9, vilket är identiskt med föregångaren. Jag tror personligen inte att upplösningen eller ljuset kommer att ändra på sig, eftersom både S8 och S8+ hade perfekta skärmar till att börja med. Däremot har Samsung indirekt utlovat en mindre design denna gång, vilket gör att S9 och S9+ kommer att bantas ned med några millimeter.

Redan söndagen den 25/2 kommer vi att få se den officiella lanseringen live på http://www.samsung.com/se/unpacked/ vilket jag hoppas att många av mina läsare gör.

 

Ha en trevlig dag.