Samsung Galaxy S9+, dags för pension!

Då var det dags igen. Efter några månader med min Galaxy S9+ så var det dags att släppa in någon annan.

Denna gång har jag gått till Huawei P20 Pro och precis som alltid så har jag en rättfärdig och giltig orsak att lämna Samsung bakom mig igen.

Allt började falla, som vanligt, efter mindre än 6 månaders användning. Detta är det vanliga när det gäller Samsungs telefoner, så jag är inte förvånad.

Telefonen blev långsammare och började bugga. Bluetooth fungerade inte längre ordentligt vilket gjorde att headsets hackade och gormade. Batteritiden tappades en tredjedel mot för när telefonen var ny. Mottagningen på mobilnätet hade i princip halverats, vilket gjorde att där jag tidigare lyssnat på strömmad musik och sett strömmad film så var det stopp.

Men, om jag inte bryr mig om dom vanliga ”Samsung tendenserna” så var min deal-breaker när Samsung Pay började gorma. Jag kunde inte längre förlita mig på att lämna plånboken hemma och bara använda Samsung Pay via telefonen. Det började med några få misslyckade betalningsförsök, som sedan övergick i många misslyckanden. Även på min Gear S3, som nu får spendera sin tid i en låda, slutade Samsung Pay att fungera pålitligt.

Flera av butikerna där jag brukar handla stödjer inte längre Samsung Pay utan hänvisar till andra betalningsmetoder istället. Varför vet jag inte, men det hade tydligen något att göra med bankerna.

Så, utan att gråta för många tårar så köpte jag en Huawei P20 Pro istället. Jag bråkar hellre med Huaweis aggressiva strömhantering än Samsungs opålitlighet. S9+ har knappt fått en uppdatering sedan jag köpte den, vilket får mig att tappa tron på att Samsung någonsin kommer att ”hinna ikapp” mjukvarumässigt. Det spelar ju faktiskt ingen roll hur flashig och snygg ens telefon är om den är lika säker som en billig Kinesisk kopia mjukvarumässigt.

Dessutom fungerar inte min Gear S3 med Huawei P20 Pro längre, eftersom den har för ny version av Android. Vi pratar alltså om Android 8.1 här… Nu får faktiskt Samsung börja satsa några kronor på att hänga med på den fronten, annars är det ju bara att kliva åt sidan och låta Huawei och Apple ta täten.

Nåja. Jag återkommer inom kort med min review av Huawei P20 Pro och främst dess kamera, som jag tyvärr inte haft chansen att testa ordentligt ännu.

Ha en bra dag.