Galaxy Note använder Rysk positionering

Enligt tester utförda av XDA medlemmar så har det inbyggda stödet för GLONASS (Global Navigation Satellite System, vilket är Rysslands svar på USAs GPS positioneringssystem) en väldigt positiv inverkan på navigationen på Galaxy Note.

Enligt dessa tester så kan Galaxy Note låsa och visa position inom 7 sekunder. Till skillnad från vanlig GPS som kan ta upp till 1 minut för att få låsning på tillräckligt många satelliter för att fungera tillfredställande.

Givetvis har Galaxy Note även stöd för USAs GPS, om det var någon som undrade över det. =)

Att Galaxy Note hade stöd för GLONASS visste jag faktiskt inte, det var en fakta som jag missat. Men, något som jag märkt var att själva navigationssystemet fungerar väldigt mycket bättre på Note än på Galaxy S II.

Tillsammans med Navigons applikation för navigering så visar den sig vara väldigt exakt och den visar väldigt exakt på kartan.

Ett test för att se om din Note fungerar med GLONASS är att installera GPS Test, alla satelliter med nummer över 60 är GLONASS.

Ha en trevlig kväll.

Notera att detta inlägg är 11 år gammalt. Tänk på att 11 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.