Problem med batterianvändning på Galaxy Note

Jag har faktiskt haft lite problem med min nya Galaxy Note och dess batteritid. Men den var inte så från början, vilket fick mig att misstänka att det rörde sig om ett program som gormade till det.

Trots att telefonen inte hade några aktiva program så gick den aldrig ned i viloläge, vilket visade sig rätt så snart vara en riktig batteriförbrukare. Redan efter 2-3 minuter efter att man kopplat ur laddaren så var batterinivån nere på 92%. Efter en dryg timme så var man nere på 84%.

Jag försökte med alla medel ta rätt på vilka program som var aktiva i systemet, men ingenting ledde mig närmare sanningen. Trots diverse verktyg så hittade jag absolut ingenting som skulle kunna orsaka detta problem.

Något som jag själv misstänkt redan vid installation så riktade jag in mig på Kaspersky Antivirus. Den rapporterade ingen speciell användning och ska rimligtvis inte vara aktiv i bakgrunden så länge inte den får en trigger att något nytt installerats.

Jag rensade bort Kaspersky från mobiltelefonen och voila, helt plötsligt så kunde telefonen gå ned i viloläge utan problem. Jag kan dock inte vara helt 100% på att det var Kaspersky som var problemet och jag kommer fortsättningsvis att hålla ögonen öppna på batteriförbrukningen.

Exempelvis kan det röra sig om något av dom förinstallerade ”nyhetsprogrammen”, typ AP eller liknande som helt enkelt fastnat i systemet och förhindrat telefonen att gå ned i viloläge.

Om du har en Galaxy Nexus, Galaxy S II eller Galaxy Note och har samma problem så for du gärna höra av dig, så kan vi kanske försöka hitta problemet som orsakar denna otrevliga strömförbrukning.

Ha en trevlig dag.