Revidering av tester!

Än en gång har en revidering av mina tester skett. Denna gång har alla knivar i kategorin Bushcrafting fått sig en genomgång. Till skillnad från förra gången detta skedde (2018-08-09) så har samtliga knivar fått ändrade betyg.

Varför sker detta?
Orsaken att betygen ändras är att referenspunkten för dom olika knivarna hela tiden skiftar. En kniv som hade 10 poäng på ett visst moment kan ha hamnat bakom 2-3 andra knivar sedan betyget satts. Detta medför att poängen går ned för att representera dom andra knivarna bättre. Samtidigt kan det hända att en kniv som bara hade 4 poäng har visat sig vara riktigt bra jämfört med dom andra knivarna som inkommit, vilket gör att poängen på den kniven går upp. Ni förstår säkert hur det fungerar.

Sänkt betyg – samma betyg
Denna omgång har alla knivar fått sänkt betyg. Detta medför att jag fått en lite bättre overhead för att presentera knivar som presterat så bra att dom knuffat ned dom andra. Trots att siffrorna blivit lägre, så representerar dom exakt lika mycket värde i mina tester.

Ändringar av erfarenhet
Flera av knivarna i min samling har fått reviderade betyg på grund av att jag fått bättre erfarenhet av dessa. Oftast medför det inte speciellt mycket skillnad, men kan ändå skifta den totala placeringen på min jämförelselista några hopp upp eller ned. Då jag är av den strikta åsikten att hålla mina tester ”levande” så kommer dessa revideringar att hända en eller två gånger om året. Jag tror det är bäst för alla.

Lägre betyg – inte sämre kniv
Många verkar vara av den uppfattningen att en kniv som fått lågt snittbetyg är en dålig kniv. Så är givetvis inte fallet. Orsaken till att jag har så många moment är helt enkelt för att visa var dom olika knivarna fungerar bäst. En kniv med jämna siffror rakt igenom är egentligen den bästa kniven, då den är anpassad för dom flesta av mina moment.

På återseende inom kort. =)