Politiker, en svidande kritik…

Jag funderade idag, medan jag lagade mat till familjen. Hur kan det komma sig att politiker har så hög lön? Är inte detta något dom själva valt att vara? Precis som den som tömmer deras sopor?

Jag låtsas inte ens vara intresserad av politik och enligt mina Amerikanska vänner så beror dom höga lönerna på att dom inte ska vara så ”lätta att köpa”. Men nu pratar vi ju om Sverige. Dessutom gäller nog ”mycket vill ha mer” universellt.

Om jag hade varit politiker och fått 50-100.000 kr i månaden för att vandra runt och låtsas vara viktigare än folket jag arbetar för, så hade jag nog inte varit svårare att köpa än om jag fått 25.000 kr i månaden. När en person kommer fram och erbjuder 2 miljoner så spelar det ingen roll hur mycket pengar du får varje månad, det har helt och hållet upp till vad du är för person i grund och botten.

Om du är politiker för att du gillar hög lön samtidigt som du har möjlighet att leva gott på mina skattepengar, så har du kanske inte ”det som krävs” att vara just politiker.

Sänk lönerna till en normallön. Visst, om en viss politiker arbetar övertid konstant så ska han/hon ha mer pengar, precis som om någon kör lastbil eller städar toaletter. 15.000 kr i månaden ser till att politiker är aktiva och gör sitt bästa för att tjäna en extra peng i slutet på månaden. 25.000 gör att dom kan slappna av och göra lite annat vid sidan om. 50.000 kr gör att dom kan ta ledigt och slappa mestadels om dagarna, lönen kommer ju ändå i slutet på månaden. 100.000 kr i månaden gör att dom kan sova mestadelen av dagen och anställa svart arbetskraft att sköta om slottet dom bor på.

Om man sänker lönen för samtliga politiker i Sverige till en normallön (som en vanlig anställd person) så kan man sänka skatten till hälften och ändå kommer Sverige att se förbättringar i kassan. Om en politiker försöker tjäna extra pengar genom att ta mutor eller liknande så är det bara att låsa in dom för förräderi mot landet.

För mig är det lika allvarligt när en politiker stjäl pengar från oss skattebetalare som om en polis skulle sälja kokain på gatan. Men i politikernas värld så är varje allvarligt brott mot lagen bara ett litet ”felsteg” som, om man ångrar sig offentligt, inte behöver straffas.

Att politiker inom partier som ska företräda arbetare ska tjäna 2 eller 4 gånger mer än själva arbetarna är ju helt sjukt. Att dom däremot tjänar liknande, eller kanske mindre än arbetarna tycker jag låter som en bra idé. Heltidspolitiker ska få heltidslön, medan politiker som bara agerar politiskt när det passar bör få en begränsad timlön.

Det är ju inte underligt att landet går åt h-vete när dom som ska styra upp skiten är dom som lever som gudar av våra pengar. Om en politiker förskingrar pengar eller använder våra skattepengar för att köpa en lyxvilla så får dom en klapp på handen och ett argt ”inte göra så!”. Om jag däremot skulle stjäla 1.3 miljoner kronor i skattepengar och köpa mig en Ferrari så skulle jag få sitta i fängelse i en lång tid. Det arga klappet på handen skulle genast ändras till flera batongslag i skrevet.

Att vara politiker i Sverige är inte bara ett högavlönat arbete, du går även fri från allvarliga anklagelser och kan i princip komma undan med mord. Det farligaste som kan hända är att du blir sparkad uppåt i det politiska systemet och bli högre avlönad och få ännu mer fördelar. Om du mot förmodan skulle ”falla ur systemet” så har du pension och ett fallskärmsavtal som gör att du aldrig mer behöver jobba i hela ditt liv.

Hur många politiker i Sverige har suttit i fängelse dom senaste 40 åren? Hur många har brutit mot lagen och använt skattemedel till persoliga utgifter? Hur många har blivit återbetalningsskyldiga för stölden?

Det finns flertalet exempel på politiker som stulit, hyrt prostituerade och förskingrat pengar. Men finns det något exempel på politiker (i Sverige) som suttit i fängelse för dessa anklagelser?

Politiker styr vårt land, politiker håller varandra om ryggen och politiker ser till att politiker har det bra. Det är bara så det är.

Ett bra exempel på när politiker visar att dom är gudar är PirateBay målet. Trots att, enligt lagen, inget brott hade begåtts, så sitter alla bakom lås och bom i flera år. Samtidigt använder sig dom av denna parodi av det Svenska rättssystemet för att kunna stoppa andra som inte bryter mot någon lag i Sverige.

Men politiker som bevisligen bryter mot Sveriges rikes lag, på flertalet punkter, går fria utan någon som helst reprimand.

Lagen är bara till för dom som följer den, inte dom som skapar den.

Nåja. Jag ska inte klaga eller försöka uppröra någon ”viktig” person i vårt avlånga land. Det är trots allt ingen idé att göra sig hörd när dom som lyssnar helt enkelt kan välja att vända dövörat till. Trots att dom i praktiken arbetar för mig och inte tvärt om.

Ha de.

P.S om du är en liten ”hobby politiker” så förstår jag att du inte har någon hög lön för det du gör. Det är trots allt dom som sitter högre upp på stegen som tar dom pengarna och handlar det du önskar du hade råd med. D.S