Orsaken till att iPhone 8 kommer att bli intressant, för mig…

Det som gör iPhone 8 till en rätt så intressant telefon beror på två olika saker som jag ogillat på iOS sedan start.

 1. Tillgång till lagring, för att kunna hantera dokument och annat direkt på telefonen. Detta verkar komma i iOS 11, där du får en dedikerad filhanterare. Dock vet jag inte fortfarande i vilken utsträckning som denna filhanterare släpps fri i Apples operativsystem.
 2. En ny app-store. Apples Appstore är en relik från förr. Gormig att hitta saker på och långsam att ladda hem appar via. Jämför man med Androids motsvarighet Play Store så blir det nästan löjligt. Apple som har så mycket pengar borde kunna göra detta bättre, flera gånger bättre.

Det som skulle få mig att gå till en affär idag och köpa en iPhone 7S Plus hade varit om dom lyckats få iTunes att fungera under Windows. Det skulle ha varit perfekt om dom, till slut, lyckades med detta.

Sedan iPhone 4 har jag bråkat med den väldigt nyckfulla och ibland helt värdelösa programvaran, som aldrig verkar fungera bättre, oavsett version. Det är en prövning i rent episkt format att få in några låtar på telefonen och att få dessa att visas som tänkt.

Oftast krävs det tredje-parts programvaror för att överhuvudtaget lyckas med den mest triviala uppgiften. Det är inte direkt så man förutsätter att programvaran till en telefon för över 10000 kr ska fungera.

Apple borde fan skämmas, rent ut sagt…

När det gäller den tilltänkta designen med nästan karmlös skärm och en processor som är bortom denna värld, så skadar det inte heller min vilja att ha ”det senaste”. Men jag kallar allt jag hör om iPhone 8 för spekulationer tills jag vet fakta, eftersom Apple lika gärna kan presentera en smärre uppdatering till 7:an.

Den 12 September får vi veta… Stay tuned. =)


Kommentarer

2 svar till ”Orsaken till att iPhone 8 kommer att bli intressant, för mig…”

 1. filhanteraren på ios (har betan på min telefon) är tämligen menlös.

  Konkret exempel var när jag skulle lägga in openVPN inställningar på en iphone. Sättet man måste göra är att ansluta telefonen till en dator med itunes. Sen under appar leta upp openvpn, och DÄR importera filerna.

  Program måste själv ha valv för filer, så du kan inte ha en mapp med diverse filer där program kan komma åt saker, nej, open vpn letar bara i sin mapp osv osv.

  Filhanteraren man får visar bara filer på icloud.. Så ja, du kan se PDF o dokument där, men inte nått som ser ut som man är van med. Väldigt förenklat.

  1. En liten fågel viskade i mitt öra att Apple arbetar med att skapa en ”sandbox” eller ”container” för filer. Det enda program som kommer åt dessa filer är just filhanteraren. Men den har å andra sidan möjlighet att distribuera till andra appar, som till exempel Adobe reader, Instagram och fler. Det kommer dock inte att fungera som på Android, där ”äkta” filhantering är möjlig.

   Du kommer med andra ord inte att kunna använda exempelvis Instagram för att hämta filer från filhanteraren, men tvärt om.

   Målet för mig är dock att kunna lagra filer i telefonens interna minne och sedan föra över dessa till andra enheter.

   Men, vi får se om några dagar bad som händer. ?