Oneplus 8 Pro – Första timmarna

När man ser tillbaka till när smartphones började komma ut på marknaden så fanns det alltid en spänning och alla nya telefoner var en egen upplevelse. När jag packade upp min Oneplus 8 Pro så kände jag, i princip ingenting. Kanske är det så att jag börjar bli less på telefoner i allmänhet, eller så är det för att man presenteras exakt samma telefon som jag haft i handen minst 100 gånger dom senaste åren.

Oneplus 8 Pro är en glasrektangel med flera kameror på baksidan. Inte ens fingeravtrycksläsaren under skärmen eller dom kraftfulla och fylliga högtalarna får mig att lyfta på ögonbrynen. Laddningen från drygt 20% till 100% skedde blixtrande snabbt, vilket jag uppskattar väldigt mycket.

Det är först när man startar telefonen och börjar kolla runt i inställningar och funktioner som Oneplus 8 Pro sticker ut. Dom enkla och effektfulla förändringar man kan göra i operativsystemet gör att telefonen känns som, min egen. Hur konstigt det än kan låta så känns det väldigt enkelt att få allt precis som jag vill ha det, utan att behöva installera en massa launchers och liknande. Väldigt trevligt.

Mottagning och sändningsförmåga verkar vara bra, än så länge, men är givetvis något jag måste testa en längre tid för att kunna uttala mig om. Likaså kamerorna, som fungerar väldigt bra på dom få fotografier jag lyckats knäppa dom senaste timmarna.

Förutom skalet man får med i kartongen så medföljer även 2 st skärmskydd i förpackningen. Oneplus 8 Pro har inget skärmskydd förmonterat, som många andra ”flaggskepp”, vilket är lite synd. Bra att dom skickar med skydd i alla fall, trots att dom är av billig ”kina-kvalité”. Nu har jag i alla fall skydd tills jag kan köpa något bättre. =)

Jag återkommer när jag haft tid att testa telefonen mer och kommer med största säkerhet att göra dom flesta less på att läsa. =)

Ha en bra dag.