Huawei P40 Pro

Här kommer min något sena recension av Huawei P40 Pro. Den bästa telefonen du inte bör köpa.

 1. Skärm
  Huawei har alltid haft bra skärmar, även innan OLED blev populärt. P40 Pro har en väldigt bra skärm som stödjer HDR10 och 90Hz uppdateringsfrekvens. Upplösningen är 1200×2640, vilket ger en detaljrik grafik.
 2. Design
  Själva designen är det egentligen ingenting fel på. Telefonen har snygga färgkombinationer och kameramodulen uppe i vänstra hörnet om du tittar bak på telefonen, vilket känns som standard idag. Skärmkanterna är böjda långt över kanterna, vilket jag inte tycker är en bra lösning, men det var samtidigt något som Samsung gjorde populärt för flera år sedan, då det är dom jag ska skylla på.
 3. Kamera
  När det gäller kamerorna på Huawei P40 Pro så är dom smått fantastiska. Dom använder en speciell kamerasensor som använder RYYB färgfiltermatris istället för den vanliga RGB modellen, detta gör att bilder i mörker blir ljusare. Fortfarande en av dom bästa kamerorna i världen, trots att dom tappade Google Mobile tjänsterna.
 4. Batteritid
  Tack vare aggressiv strömkontroll av den interna AI-motorn så är Huawei P40 Pro väldigt effektiv med batteriet. Den har dessutom ett 4200 mAh batteri med möjlighet till 40W snabbladdning. Väldigt bra batteritid, helt enkelt.
 5. Prestanda
  Huawei Kirin 990 är ett ett snabbt SoC och ligger i grunden till prestandan på Huawei P40 Pro. Väldigt kompetent för dom mest vanligt förekommande sysslorna, men dock inte någon vinnare mot dagens flaggskepp. SoC baseras på 7nm arkitektur jämfört med 5nm som nästan kan räknas som standard.
 6. Kommunikation
  Huawei har alltid haft chockerande bra prestanda när det gäller mottagning och sändningsförmåga. Huawei P40 Pro är inget undantag utan kan erbjuda mottagning där i princip alla andra telefoner har noll i mottagning. Även Bluetooth och WIFI är riktigt bra och av hög kvalité.
 7. Prisvärdhet
  Huawei P40 Pro hade varit årets kanske mest prisvärda telefon, om det inte hade varit för en detalj. Google Mobile Services. Utan dessa tjänster så är det väldigt svårt att förlita sig helt på bara denna telefon, och hur många går omkring med flera i fickan? Tyvärr kan jag inte rekommendera någon, utom kanske någon som bara ringer med sin telefon, att köpa en Huawei P40 Pro i dagsläget.
 8. Sammanfattning
  Huawei P40 Pro är en fantastisk telefon, rent hårdvarumässigt. Tyvärr är det avsaknaden av Googles mobila tjänster som gör att den faller platt för mig, personligen i alla fall. Vissa saker från Google går forfarande att starta, men tyvärr så kommer man att uppleva buggar och problem på i princip 80% av alla appar som stödjer och förlitar sig på Googles tjänster. Jag rekommenderar ingen att köpa denna telefon, annat än för experiment-syfte.