Huawei P40 Pro – Del 3 av 3

Eftersom det kommer att dröja innan jag har min head-to-head mellan Huawei P40 Pro och Oneplus 8 Pro så tänkte jag lägga upp lite bilder och skriva lite om Huawei P40 Pro kameran under tiden.

Nedan hittar du ett galleri med bilder som är tagna i växthuset, här är det ingen direkt sol eller överdrivet ljust på något sätt. Detta gör att överexponering av bilderna enbart är kamerans verk och inget annat. Jag brukar föredra att ta bilder här eftersom så många färger representeras, samt att alla objekten är stilla och medger en mer upprepningsbar process.

Genom att klicka på bilderna så kommer du till originalet, precis som kameran tog bilden. Inga bilder är redigerade eller på annat sätt efterbearbetade. Min P40 Pro var inställd på AUTO/FOTO hela tiden.

Titta igenom bilderna lite så fortsätter jag texten nedanför galleriet.

Huawei är bäst på foto
Det är inte svårt att förstå varför Huawei har fått ryktet att ha extremt trevliga kameror. I princip alla som jag pratat med föredrar exakt den aspekten på deras Huawei-telefoner. I och med P40 Pro så tar Huawei och Leica samarbetet till en ny nivå. Vi pratar AI-bilder och stora sensorer, fantastisk optik och intelligent mjukvara.

Översatuerad
Bilderna på blommorna ser fantastiskt bra ut, men det finns tendenser att dom är lite för kontrastrika. Detta är dock inget ovanligt, helst om man tittar på dom röda blommorna, som oftast skapar problem för mobilkameror. P40 Pro presterar således inte sämre än exempelvis Samsung S20 Ultra.

Head-to-head
Som ni kanske redan vet så kommer min head-to-head mellan P40 Pro och OnePlus 8 Pro inom snar framtid. Den kommer att vara lite ”matnyttig” och genom en direkt jämförelse mellan mobiltelefonerna så bör man se skillnader som annars är svårt att upptäcka.

Ha en bra dag.