Huawei P40 Pro med Chromecast?! [Uppdaterad]

I morse när jag skulle få min morgondos av YouTube så upptäckte jag något speciellt…

Den som är skarpsinnig ser att helt plötsligt har det dykt upp en chromecast icon på min P40 Pro, något som inte ska existera utan Google Mobile Services, men på något sätt så var den ändå där.

Jag blev först skeptisk, men efter att ha skickat flertalet videos till Chromecast utan ett enda problem så blev jag faktiskt övertygad om att något positivt har hänt med min telefon. Även efter omstarter och resning av minne så är det bara att öppna appen och skicka till Chromecast, utan några problem.

Det enda som verkar ”bugga” är att iconen för Chromecast inte är ifylld, utan visar samma oavsett man är ansluten eller inte. Jag var blixtsnabb med att försöka installera Play Store, Google Pay och några andra appar som tidigare varit omöjliga att få igång på P40 Pro, men dessa är fortfarande spärrade och fungerar inte.

Men varför fungerar Chromecast plötsligt? Hur kan det komma sig att den inte längre kräver GMS för att fungera? Det är så många saker som jag inte förstår med detta, men samtidigt är jag ju givetvis positiv då en av tre deal-breakers verkar ha magiskt löst sig självt.

Jag återkommer om jag hittar orsaken till denna plötsliga förbättring. =)

Ha en bra dag.

[Uppdatering 1]
Chromcast fungerar enbart på YouTube, ingen annan app fungerar att casta med. Det verkar som att det är en ”bugg” av något slag, men jag hoppas att den håller i sig och att andra P40 ägare får ta del av detta lyckosamma ”problem”. =)