Nya iOS 17 – Precis vad jag väntat på

Det var länge sedan jag blev så glad över en uppdatering till Apples operativsystem iOS. Denna gång har vi fått betydligt bättre röstigenkänning för diktering av text. Apple har faktiskt överträffat sig själva och blivit det mobila operativsystemet som i och med denna uppdatering blivit bäst på att förstå talad text. Som ett exempel på hur bra Siri är på att förstå tal så har jag skrivit hela detta inlägg bara genom att prata, jag sitter dessutom i firmabilen i 100 km i timmen och den är absolut inte tyst invändigt i dom hastigheterna.

Denna förbättring öppnar så klart möjligheten att notera, ringa och utföra många andra sysslor utan att ens ta upp telefonen ur fickan. För mig som alltid är i svängen så är det roligt att kunna göra dessa saker på ett bra och enkelt sätt med bara rösten.

Men detta är bara en av massor av uppdaterade funktioner som iOS 17. Det finns hundratals förbättrade funktioner som kommer att göra alla Apple fans väldigt glada när den slutgiltiga uppdateringen till iOS 17 kommer nu i höst. Jag har bara provat iOS 17 i några dagar nu, så jag kan inte påstå att jag är någon expert, men jag måste säga att trots att det är en beta version så är den väldigt stabil och funktionell. Jag har inte märkt några buggar eller annat som påverkar den dagliga användningen.

Om du har möjlighet och lust så rekommenderar jag att uppdatera till iOS 17 beta och ta del av dessa förbättringar redan idag. Instruktioner om hur man uppdaterar till beta versioner av operativsystemet finns att hitta hos Apple, eller genom att helt enkelt söka på nätet.

En annan sak jag märkt har börjat fungera bättre är mottagningen på min telefon, som verkar ha tagit ett stort kliv. Tidigare i sommaren så har den varit väldigt dålig men nu har den plötsligt blivit betydligt bättre. Om detta har med uppdateringen till iOS 17 att göra vet jag inte just nu, det kan förstås handla om att Telia och Tele2 uppdaterat sina master och därför fungerar allt bättre nu.

Det finns redan nu filmer på YouTube som visar alla förbättringar och förändringar till iOS 17 som jag rekommenderar alla som är intresserade att titta på. För mig är dock talförståelsen och möjligheten att förstå talad svenska som är den absolut största och bästa uppdateringen som Apple hade kunnat komma med. Jag använder rösten allt oftare för att styra enheter och utföra uppgifter hemma, men även aktivt när jag jobbar. Det är så mycket smidigare och snabbare att använda rösten istället för att skriva på ett litet tangentbord. Dessutom kan jag diktera saker som detta blogginlägg medan jag kör bil, vilket är tidsbesparande och smidigt på alla tänkbara sätt.

På grund av att Siri har blivit så duktig på att förstå talad svenska så behöver jag heller inte gå tillbaka och redigera text i samma utsträckning som tidigare. Faktum är att det bara behövs minimala justeringar till en lång text som detta inlägg för att den ska bli perfekt och gå att förstå av alla som läser det.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.