Numbers gone wild…

Jag vet att jag lovat att inte börja recensera och testa mobiltelefoner igen. Men just nu har alla ”numbers gone wild” blivit lite av ett sinnessjukt race från mobiltillverkarna.

Visste du exempelvis att den nya Samsung Galaxy S II har en standby tid på 710 timmar (610 timmar på 3G). Det är alltså lite mer än 29 dagar…(?)

Eller hur?

Jag har faktiskt lyckats jaga ur 3 dagar standby på min Nexus S som längst (68 timmar), men enligt tillverkaren ska den ha 750 timmar, alltså i runda släng en månad standby. Det här är alltså inget jag hittar på utan ni kan hitta denna fakta här.

Det är förstås många saker som påverkar standby tiden. Som Samsung säger: ”Batteritider kan variera beroende på avstånd till basstationer, väder, omgivande miljö, vilka funktioner som är aktiverade och dylikt…” Men ska det verkligen påverka telefonens standby så mycket.

Taltiden på 14 timmar är också lite fantasifull, men faktiskt mycket närmare verkligheten än standby siffrorna.

Men, är det bara Samsung som friserar siffrorna friskt? Nej, långt ifrån. Om du är en glad ägare av en Sony Ericsson Arc så visste du kanske inte att du har 18 dagar standby. Kanske har du laddat din telefon oftare än då? Taltiden på 7 timmar är faktiskt väldigt nära vad som är rimligt, vilket SE ska ha en ovation för.

Men allvarligt talat. Oavsett om du slår på flight mode på telefonen och lägger den till rätta i ett perfekt kylt/värmt rum med rätt luftfuktighet så tvivlar jag på att telefonen verkligen klarar 18 dagar utan laddning. Om det är någon som har provat detta så hoppas jag att ni hör av er och bevisar motsatsen till vad jag skrivit.

Alla med en Iphone sitter troligen och fnissar åt siffrorna ovanför, men då kan jag berätta att en Iphone 4 faktiskt har nästan 13 dagar standby och en taltid på 14 timmar i sträck. Men då tar jag inte i åtanke att Iphone faktiskt är världens bästa telefon, eller hur? Ha ha ha.

Tänk om biltillverkarna hade gått i samma fotspår. Hur många bilar hade inte dom fått tillbaka då folk faktiskt märker att dom inte tar 0.01 liter per mil. Telefontillverkarna undkommer dock detta öde totalt, trots sina fantasisiffror. Varför kan man ju undra.

Nåja. Alla som är vana att se genom sån här marknadsföring upprörs knappast av fantasifulla siffror, men hade det inte varit trevligt att tillverkaren faktiskt hade kunnat vara ärlig och säga ”vid normal användning så får du runt 6-8 timmar per laddning”, istället för att säga att du får en månad standby, beroende på (lägg in alla konstiga undanflykter här)…

Just something to think about!

Kategorier:

Kommentarer är avslagna

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.