Motorola slår tillbaka på Apple med lagens hårda näve.

Nu har vindarna vänt för det lagförvrängande företaget Apple. Denna gång är dom själva som är i blåsväder då Motorola bestämt sig för att det nu är dags att betala för alla ”innovationer” dom stulit av företaget.

Enligt Motorola är målet inte att stoppa försäljningen av produkter som innefattar deras patenterade teknologi, utan att få betalt för stölderna. Det rör sig inte bara om iPad och iPhone, utan även vissa av Apples bärbara datorer. Motorola har under en längre tid försökt få Apple att betala för sina stölder genom att licensiera användningen, men det har visat sig vara en omöjlighet.

Dom har nu tagit upp ärendet med en domstol i Tyskland samt den internationella handelskammaren. Magnituden av dessa patentbrott från Apple återstår att se. Det kan röra sig om ett köpstopp inom kort, om Apple inte går med på att betala för deras patentstölder, vilket skulle vara ett förödande slag så här nära julafton.

Man kan inte mer än sitta med lillfingret i mungipan och yttra det klassiska skrattet från Auston Powers. Muahahahaaa.

Om sanningen ska fram så hoppas jag innerligt att ”det tar” denna gång. Apple har tidigare varit med i några små duster rörande patentbrott, men nu verkar det som att deras gamla spöken återkommer för att hämnas. Av dom 18 punkter som Apple fortfarande gör sig skyldiga till, så borde i alla fall Motorola få igenom ett antal som gör att det svider för Apple.

Som dom flesta redan känner till så innehar Motorola en massiv patent portfölj, vilken nu faller i Googles ägo inom kort (början på 2012). Kanske är detta bara en försmak för vad Google planerar lite senare med 100-tals advokater i släptåg. En sak som gnager mig är att Samsung tidigare gick ut med en liten stänkare om att Apples iPhone 4S inte skulle se dagens ljus och att dom med klor och huggtänder skulle se till att Apple skulle få igen för sina tidigare utfall mot deras Galaxy-serie. Kanske är det så att Google+Samsung+Motorola nu kan fälla cybermobbaren Apple en gång för alla, om än det kan ta ett tag?

Alla som känner en brännande längtan att skriva hur bra Apple är och hur oskyldiga dom är kan göra det på något annat ställe. Jag är less på Apples sjuka sätt att konkurrera. I Samsungs fall så rörde det sig om förfalskade bilder från Apple för att hindra försäljningen av Galaxy Tab, så man undrar vad nästa steg är? Kanske att publicera bilder på Bill Gates med en ditredigerad bild av en iPhone i handen? Apples metoder blir allt värre, men det är väl så det går när man en gång varit på topp och nu är på stadig nedgång.

Men, som sagt, om du tänkt glorifiera Apple via mail eller kommentarer på ITPiraten.se, tänk en gång till… Nu är jag less…

Ha en trevlig natt.