Min nya Galaxy Tab 10.1

Nu sitter jag med min nya Samsung Galaxy Tab 10.1 i knäet. Jag tänkte att jag skulle skriva lite om min första tid med plattan, så att alla läsare får veta vad det handlar om egentligen. Jag startade upp mitt blåtandstangentbord jag köpte tidigare och hör och häpna, det fungerade direkt. Så nu ska jag blogga via surfplattan istället för via någon dator.

För det första kan jag säga att en surfplatta i princip är en stor mobiltelefon (med bättre batteritid). Om du redan i dagsläget äger en Samsung Galaxy S II så kommer du att märka att plattan är långsammare och inte flyter på lika bra som mobiltelefonen.

Detta kom inte som en överraskning för mig, så jag redan visste att högre upplösning och långsammare processor knappast ger bättre hastighet. =)

Den högre upplösningen på Tab 10.1 gör att hemsidor ser riktigt fina ut, e-posten går att läsa utan problem och kalenderfunktioner är lätta att hantera. Precis som en stor mobiltelefon. =)

Jag provade att skicka över lite film, bilder och musik till tabben för att se hur den fungerade och jag blev positivt överraskad. Ljudet är perfekt, bilden är perfekt och jag har inte märkt av några lagg eller hack i mina högupplösta Xvid/DivX filmer.

Med andra ord så är den perfekt för det jag tänkt använda den till. Jag känner att jag kommer att bli nöjd med den här nya ”leksaken”. Men allt är inte perfekt och här kommer några saker som du bör tänka på.

Galaxy Tab 10.1 är stor. Den är kanske inte så otymplig som det låter, men den är fortfarande otymplig. Den har en stor skärm som tyvärr är utsatt för allt du kan tänka dig om du skulle råka tappa eller släppa den på en hård yta. Baksidan är i plast och högblank. Den ger bättre fäste än man skulle kunna tänka sig, men den är trots det lätt att tappa.

Jag gick ut med Elvis tidigare och när jag gick ned för våra stentrappor i trapphuset så nöp jag lite extra hårt i plattan, eftersom man bara kan fantisera om vad som skulle hända om man tappade den.

Nåja, detta är en faktor man får räkna med när man har högteknologiska saker med jätteskärmar i glas. =)

Åter till plattan. Ljudet är som sagt perfekt. Det duger inte om du tänkt sitta i en lastbil och försöka överrösta diesel åttan, men när man sitter hemma i soffan så räcker den till gott och väl.

Galaxy Tab 10.1 har två högtalare, en på varje sida, och det gör en väldig skillnad i och med att du får äkta stereo ljud från den. Trots att högtalarna är små så erbjuder dom förvånansvärt bra frekvensomfång.

Batteritider och övrigt har jag inte hunnit kolla ännu (givetvis), men jag återkommer när jag testat den fullt ut.

En sak som jag tyckte var tråkigt var att Android 3.1 inte erbjuder samma smidighet och enkelhet som Gingerbread. Alla rörelser man är van vid stämmer inte överens på denna version av operativsystemet. Detta är något som kommer att fixas i höst/vinter när Android 4.0 kommer att släppas till både surfplattor och mobiltelefoner.

Just nu känns det lite krångligt att snabbt fixa till bakgrunder och liknande, men man väljer sig säkert inom kort.

Nu ska jag ta hand om Axel innan jag går o lägger mig, men jag återkommer inom kort med en riktig test och review på denna nya ”leksak”.

Ha en trevlig kväll.