Min EDC just nu

Bara för att jag bytt jobb och nu arbetar uteslutande med IT infrastruktur och projektering av bredband så betyder det inte att jag slutat helt med EDC, tvärt om så har jag med mig väldigt mycket saker om dagarna. Det problem jag hade, till en början, var att veta vad jag skulle ”släpa med mig” om dagarna. Jag har dock lyckats destillera ned min ”verktygslåda” till en perfekt lösning just för mig.

Lampor
Att navigera i källare på jakt efter switchar och spåra fiberkabel är inte enkelt när det är dålig belysning, jag använder mig därför av två olika lampor i min EDC. Den första är min Jaktkit L2, vilket är en eftersökslampa för vildsvinsjakt, egentligen. Den fungerar dock utsökt att jaga efter fiber och IT utrustning med.

Den andra lampan jag bär med mig är min Nitecore Tini2. Detta är en liten men extremt kompetent lampa, som dessutom är så liten att man kan bära den i munnen, om man måste arbeta med händerna. Detta blev snabbt min absoluta favorit som EDC lampa, helst då den är så extremt liten att den går att bära var som helst utan att den blir otymplig på något sätt.

Kniv
Då jag inte behöver knivar i någon speciell utsträckning längre så har jag inte någon slags EDC kniv på mig till vardags. Jag har dock min Victorinox Cybertool med mig, alltid. Den har ju allt som behövs och har redan varit en ovärderlig kompanjon för att öppna fiberskåp och mycket mycket mer. Den förtjänar faktiskt sitt namn ”Cybertool” väldigt väl.

EDC väska
Då jag ”reser lätt” när jag arbetar ute på fält så går det inte att använda någon form av EDC väska i form av axelväskor eller liknande. Jag har helt enkelt kittat upp min Maxpedition Micro Pocket Organizer med det som jag behöver nu. Det finns ett litet första hjälpen kit, en knivslip, microfiber duk, värktabletter och magmedicin. I princip allt som jag tidigare kunde springa runt med, men i mindre skala.

Eftersom jag nu arbetar löjligt nära mitt hem så behöver jag inte släpa med mig speciellt mycket om dagarna. Jag kan enkelt anpassa mitt kit under en lunch, om det visar sig att situationen förändras och jag ska åka långt för att fixa något. Jag behöver inte längre ha allt med mig, vilket var situationen förut.

Nycklar
En sak som jag varit tvungen att anpassa mig lite efter är nycklar. På mitt tidigare jobb så använde vi taggar och koder till i princip allt. På min nya arbetsplats är det taggar och koder som gäller också, men även många olika sorters nycklar. Jag har i dagsläget ingen smart lösning för att bära nycklar med mig, eftersom jag inte behövt göra det på så längre. Dock ska jag forska vidare med Slims.se i spetsen för mina nya investeringar. Dom har säkert något som fungerar perfekt, hoppas jag.

I dagsläget har jag en av dom klassiska ”jojo”-lösningarna, men jag gillar inte när nycklar hänger och slänger. Dessutom låter det ju inte så trevligt med nycklar som plingar när man rör på sig. Detta är alltså något jag måste fixa snarast.

Teknik
När det gäller teknik så har jag min nya trotjänare, min iPhone 13 Pro och även min Apple Watch. Dessa hjälper mig med kommunikation och planering under dagarna och är faktiskt ovärdeliga verktyg för mina nya arbetsuppgifter. Jag använder också AirPods för att säkert kunna köra bil samtidigt som jag pratar i telefon.

Vi använder också GPS plotters och liknande, för att spåra och digitalt dokumentera fiber och nya installationer. Detta är ett pågående projekt, men jag kan inte säga att det är EDC eftersom vi bär med oss dessa saker i väskor ute i fält.

I övrigt så är det inte så mycket teknik som kan benämnas EDC som jag använder dagligen. Min telefon och klocka är som sagt vitala för arbetet och jag skulle inte kunna hålla rätt på allt utan dessa saker.

Mat
När det gäller ett jobb som helt plötsligt kan gå från lugnt och stilla till total kaos när något slutar fungera så är mat det sista man har tid att tänka på. Att ha möjligheten att få lite energi när man inte har tid med lunch är en vital del i min EDC, eftersom jag inte kan prestera utan energi.

En liten påse med Nyléns Hugossons torkade köttprodukter brukar fungera väldigt bra. Detta är faktiskt något jag lärde mig när jag jobbade på PEAB. Där fanns det sällan möjlighet att äta någonstans om jobb drog ut på timmarna.

På mitt nya jobb så finns det i princip alltid möjlighet att äta någonstans där vi befinner oss, men bättre att man har och inte behöver, än att man behöver och inte har. Dessutom är dom ju så smidiga och enkla att ha med sig att det egentligen inte märks ändå.

Ibland brukar jag ha med mig en Energy-bar av något slag, om jag inte har något annat. Dessa är ju också små och praktiskt enkla om hungern eller energin gör sig påmind. Kalla det onödigt, jag kallar det EDC-smart. ?

Prybar
Att ha möjligheten att bända upp ett fiberskåp som kärvar eller något annat där naglar inte riktigt räcker och min Victorinox riskerar att bli skadad, det är väldigt mycket värt. Jag tror inte att jag haft mer användning för en av dessa små kofötter någonsin mer än nu. Dessutom är dom ju extremt smidiga och lätta att bära med sig. Det finns helt enkelt ingen anledning att INTE ha en till hands.

Just på grund av att användningsområdet för pry bars har ändrats så kommer jag troligen att börja söka efter ”nästa bästa” inom denna genre inom kort. Som vanligt är det Slims.se som gäller.

Det var det
I övrigt har jag inga EDC prylar med mig om dagarna. Som sagt är möjligheten att släpa omkring med min Maxpedition Neat Freak inte längre ett alternativ. Kanske blir det aktuellt i framtiden, men just nu finns det helt enkelt ingen anledning att överdriva. Det finns trots allt en gräns där EDC blir för mycket, hur konstigt det än kan låta. ?

Om du har ett tips på EDC som jag kanske skulle vara intresserad av så är jag väldigt intresserad av att höra det. I och med att hela min EDC-värld ändrades så finns det säkert många smarta lösningar som jag totalt missat. Lösningar med nycklar i fokus är väldigt intressant, till exempel.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

2 svar till ”Min EDC just nu”

  1. Genomtänkt och användbar setup Urban! Ska fnula lite på vad som skulle kunna vara en bra lösning för dina nycklar… jag är ett stort fan av Key-Baks quick releaser, det löser dock inte plink och plonk! =) När det kommer till pry bars så är Gerbers PryBrid X den jag skulle säga att jag föredrar när det kommer till en skapligt stor att ha i fickan eller organizern. För nyckelringen är det Sharden som jag inte kan hylla nog för såväl funktion som att vara smidig för nyckelringen. Har haft min i åratal och den har inte fått göra plats för något annat trots att det funnits mer än ett villhöverobjekt för platsen. Sen måste jag skärpa till mig när det kommer till att blogga, det är en sak som är säker! Varit lite väl mycket annat som stulit min tid ett bra tag nu, mycket på G – som jag faktiskt borde skriva om! =)

    1. Gör det. Jag lovar att läsa allt. ? Jag ska nog beställa en PryBrid X, men jag är inte ett fan av Gerber. Dom kanske är bättre på pry-bars än knivar. ?