MacBook Air M1 – Buyers remorse [Uppdaterad]

Det är inte ofta jag får känslan att jag gjort något dumt. Men när det gäller min nya MacBook Air så börjar jag känna mig lite ångerfull. Den krånglar mest hela tiden och trots att jag vet att Apple strax kommer med en lösning så känns det som att det inte var det här jag ville betala för. Om man köper en produkt av Apple så ska man inte vara beta-testare.

I kombination med att mus och tangentbord slutar fungera minst 4-5 gånger på en kväll, samt att min SSD disk inte har stöd på Mac, så känns det som att det inte är värt det.

Just nu, i skrivande stund, så funderar jag på att lämna tillbaka datorn och kräva pengarna åter. Men kanske är det för att jag suttit i 45 minuter för att försöka starta om den som jag känner viss avsky. Vi får se om jag lugnar ned mig lite senare.

En sak är dock säker. Jag rekommenderar inte någon att köpa den här datorn innan Apple fått ordning på mjukvarorna. Det är nästan skämmigt att visa upp den, då den knappt fungerar som det var tänkt.

På återseende inom kort.

[Uppdatering]
Jag har varit i kontakt med flera som har dom nya Apple datorerna med M1, men samtidigt flera som har Intel arkitektur. Alla är väldigt överens om att det rör sig om Apple macOS BigSur och inte M1 arkitekturen i sig. Jag ska avvakta ett tag innan jag bestämmer mig om jag måste lämna igen datorn. Alla verkar ha liknande buggar, oavsett ålder på datorn, vilket konstigt nog gör mig mer hoppfull.