Lord of the Apple Watch Rings…

Igår hände det som inte fick hända. Jag glömde att ta på mig min Apple Watch när jag åkte till jobbet. Till en följd av detta så rörde sig inte mina ringar på aktiviteter under hela dagen.

Väl hemma så tog jag genast på mig klockan, men då det bara var 7 timmar kvar till klockan 00.00 så fanns det ingen chans att jag skulle klara dom 12 timmar som jag förväntas stå upp. Hopplösheten sänkte sig över mig. Jag började springa på löpbandet.

Efter drygt 2 timmar så hade jag fyllt både aktivitet och träning, men fortfarande så fanns det ingen möjlighet att fylla ståtid, vilket kändes som ett stort nederlag.

Om du har varit i samma situation och i princip lever för att fylla ringarna på aktiviteter så förstår du frustrationen som följer när man känner att ett rekord på drygt 50 dagar kommer att rensas och börja om från 1 igen…

Efter jag frågat Apple om hjälp så sa dom helt enkelt att det inte går att fylla tiden för ”stå ringen”, men jag kan manuellt lägga in träningar med både kalorier och kilometer. Jag kan med andra ord påverka dom andra två ringarna, men inte ståtid, vilket var den enda jag egentligen ville ha fylld.

Lite experimenterande med att lägga till aktivitet själv gjorde att det löste sig. Genom att lägga in en träning, ”gång” exempelvis, sedan så lägger man inte in kalorier eller kilometer (0 på båda). Om man ställer tiden mellan 11.30 till 11.30, alltså 0 minuter men mitt i en timme, så får man ståtid för den timmen.

På detta sätt så kunde jag rädda dagen och mitt rekord, vilket kändes som en stor vinst för mig. Detta inlägg dig som hamnar i samma situation och desperat letar runt internet för en lösning.

Samtidigt som detta ”trick” kan användas för att lösa problemet så går det givetvis att ”fuska” och lägga upp träningar som aldrig gjorts. Detta är upp till ditt samvete, men om du är som mig så tvivlar jag att du skulle ta den utvägen. Det skulle kännas som att fuska sig själv mer än någonting annat.

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.