Läsarfråga: Välja Fällkniven kniv

Johan frågar: Jag ska köpa en Fällkniven överlevnadskniv, ska jag satsa på A1, A1 Pro eller A1x? Jag håller på med lite skogsliv och friluftsaktiviteter men ingen form av Bushcrafting. Jag har tittat lite och tänker att det är lika bra att köpa det bästa som finns på en gång. 😉

Svar: Hej Johan.
Om jag ska vara helt ärlig med dig så låter det inte som att du ska ha en A-modell från Fällkniven överhuvudtaget. Den passar sig nog bäst för överlevnad, tunga och tuffa uppgifter. Du kommer nog att bli tokig av att ha en A-modell för dom flesta camping och friluftsaktiviteter, i min ringa mening.

Om du prompt ska ha en överlevnadskniv från Fällkniven så rekommenderar jag F eller S-modellerna och i ditt fall skulle jag nog välja en standard F eller S-modell i VG10. Dom är både billigare (prisvärda) och bra anpassade för dom flesta aktiviteter du kan tänkas utföra.

OM du har för mycket pengar eller måste ha det bästa så kan du satsa på PRO-serien av S-modellen, men då är det ”overkill” enligt min ringa mening. Jag rekommenderar INTE X-serien för ”normalt bruk” på grund av dess utformning.

Om du trots allt vill ha en A1-modell så kan du köpa min A1 PRO (om den finns kvar när du läser detta). Jag slumpar ut den för ett väldigt bra pris just nu, men det erbjudandet är väldigt begränsat och försvinner snart igen. På detta sätt får du en PRO-serie för billigare än en standard A1-modell.

Hoppas detta var svar på din fråga, annars är du välkommen att höra av dig igen.

Ha en bra dag.