Lite Apple buggar…

Jag tänkte delge lite mer buggar som jag råkat ut för. Bilderna talar sitt tydliga språk, men jag kommer ändå att skriva lite beskrivande texter för att förklara vad som hänt.

Synk problem AirPods
Det mest fantastiska med Apple AirPods är att dom fungerar så bra att man glömmer bort all kommunikation som måste ske för att allt ska fungera korrekt. När plötsligt mina AirPods började att uppvisa problem med synkronisering så krossades illusionen att dessa var helt ofelbara. Värt att nämna är att detta problem enkelt kan lösas genom att ”boota om” sina AirPods, vilket är så enkelt som att sätta dom i laddningsfodralet och stänga locket och sedan plocka fram dom igen.

Frekvensen på detta problem är i det närmaste obefintligt, dock har jag råkat ut för ”fladder” i ljudet som troligen beror på att dom inte synkar bra och således börjar låta konstigt. Även detta går att lösa genom en ”reboot”. Problemet med ”fladder” i ljudet har dykt upp flera gånger i veckan och ibland flera gånger på en och samma dag. Mina misstankar går till YouTube-appen, som verkar vara en bidragande orsak till detta problem. Det är nämligen bara när jag suttit och tittat på YouTube med AirPods på och någon har ringt som problemet har uppenbarat sig.

Som vanligt så är säkert Apple på väg att hitta en lösning, så det känns inte så allvarligt. Jämfört med mina bekymmer med Samsung Buds så rycker jag inte ens på axlarna åt problemen med AirPods.

Problem att ansluta AirPods
Helt plötsligt så dyker en högtalare upp och min iPhone försöker desperat ansluta till denna, utan att lyckas. Under tiden som den försöker ansluta så går det heller inte att byta enhet. Dom verkliga AirPods som är under hörlurar går inte att välja och efter 1-2 sekunder så går den tillbaka till dom AirPods som finns under högtalare.

Precis som föregående fel så löser man detta genom en reboot, men denna gång är det min iPhone som måste startas om. Problemet verkar således vara relaterat till hård/mjukvara i min iPhone och inte i själva AirPods. Jag har inte råkat ut för detta problem med min iPad.

https://youtu.be/mGuJtGWWf84

Ipad problem med skärmrotation
Jag vet inte om jag fått en defekt iPad eller vad det är frågan om, men varje gång jag försöker hitta någon med liknande problems så verkar det inte finnas, eller så var det väldigt länge sedan någon rapporterade något liknande. Problemet med skärmrotationen sker endast när min iPad legat oanvänd på ett bord under en längre period och det går att fixa genom att låsa skärmrotationen och sedan snurra runt den 360 grader, sedan kan man låsa upp skärmrotation och då brukar den oftast bete sig normalt igen.

Detta problem går att återskapa hur många gånger som helst, vilket gör att jag klassar det som ”vanligt förekommande”. Det är ett irritationsmoment, men knappast något allvarligt fel. Jag hoppas att Apple arbetar med en lösning på denna bugg, men som sagt går det att leva med den ändå.

Det var alla problem jag hade att dela med mig av just nu. Det kommer säkert fler inom kort och jag ska försöka få dom ”på bild”, men ibland är det svårt att komma ihåg. =)

Ha en trevlig dag så hörs vi snart igen.