Läsarkommentar: Jag fattar inte varför jag använt Windows!

Jag har alltid använt Windows på mina datorer. Mest för att det varit färdiginstallerat när jag köpt dom. När jag på senare tid använt notebooks så trodde jag att Windows var det enda operativsystemet som fungerade på min dator. Efter att ha följt dina inlägg om Linux så blev jag inspirerad att installera Ubuntu på min Acer notebook. Instruktionerna var helt suveräna och jag hade inga som helst problem att få igång datorn. Jag valde att köra med dubbla operativsystem tillsammans med min Windows 7 installation. Ifall jag skulle få några problem med att köra Linux. Det visade sig att Linux fungerade perfekt på min dator och jag kör nu till 99% Ubuntu. Även på jobbet så har jag övertygat chefen om att få köra Linux på min arbetsdator, vilket inte var några problem. Bara tanken om att slippa virus och andra bekymmer har fått honom att överväga att köra Linux på alla datorer i företaget.  Jag tänkte bara skriva och berätta detta för dig, eftersom du och dina texter om Linux var den som fick mig att prova på detta operativsystem. Kort och gott ville jag bara tacka för tipset. Ha en trevlig dag och fortsätt att hålla oss ”vanliga” uppdaterade.” – Göran S i Malmö.

Tack för ditt brev Göran.

Detta är i princip orsaken till att ITPiraten.se fortsätter att existera. Jag fullkomligt älskar att höra historier om positiva saker. Jag antar att din chef tittat på siffrorna och jämfört med vad det kostar att köra Windows respektive att köra Linux på datorerna. Jag har ingen aning om vad du arbetar med, men det låter som att det har med datorer att göra (rätta mig om jag har fel) vilket gör att LTS (Long Term Support) distributionerna är att föredra.

I mars så kommer Ubuntu med sin 12.04 LTS release, vilket är en version jag rekommenderar för företag som kräver 100% funktionalitet hela tiden, då detta operativsystem stödjs av Canonical under många år framöver.

Än en gång, tack för ditt brev Göran och jag hoppas att du får mycket nöje med Linux i framtiden.

Ha en trevlig kväll.