Läsarfrågor Vecka 29

Som vanligt tjuvstartar jag slutet på veckan genom att göra bort läsarfrågorna redan idag. Om det kommer in några ytterligare frågor innan veckan är över så läggs dessa på nya inlägg, så att ingen missar något.

Denna vecka har jag redan svarat på flera av frågorna, så denna samling blir inte så stor. =)

Jonas frågar: Vad täljer du när du är ute i skogen?
Svar: Jag är inte den bästa täljaren, så jag övar mig på att göra enklare skedar, smycken och redskap för matlagning. Detta är utöver ”standardsaker” som grillpinnar, tältpinnar och vandringsstavar. Jag tycker om att sitta och tälja eftersom det fungerar som terapi för mig, därför blir jag också bättre hela tiden. =)

Jonas frågar: Varför Fällknivens knivar, dom är ju så dyra?
Svar: Jag tycker inte att dom är dyra. Gå online och titta vad en kvalitetskniv kostar, så inser du snart att det Fällkniven begär för sina inte alls är orimligt, på något sätt. Varför det blev just Fällkniven beror på vad alla andra tyckte innan jag köpte min första. DBK var en stor influens här.

Monika skriver: Hej Urban och tack för ditt inlägg rörande barn och knivar. Detta var precis vad jag letade efter. Tack.
Svar: Ingen orsak. Jag är glad att den kommer till användning. Kanske ska jag göra en guide och lägga upp den under ”Bushcrafting” på hemsidan? Vi får se om jag orkar i sommarvärmen. Tack för den positiva kommentaren Monika. =)

 

Det var allt. Glöm inte bort att du också kan skicka in frågor och funderingar till hemsidan genom att besöka ”Läsarfrågor”.