Läsarfråga: Benchmade Bushcrafter

Adam frågar: Varför fick Benchmade Bushcrafter så dåligt betyg? Jag har haft min i flera år och tycker att den är fantastisk. Bara en fundering.

Svar: Hej Adam.

Bra att du tycker om kniven. Jag tycker också att Benchmade Bushcrafter är en välgjord kniv i riktigt tufft stål. Jag har slipat om min kniv totalt nu, vilket har anpassat den bättre för träarbeten och gjort den betydligt vassare än från fabrik.

Orsaken att den fick dåligt betyg beror på många olika faktorer. Dels att slipningen inte är bra för Bushcrafting, dels för att slidan som följer med varken är anpassad för Bushcrafting eller Survival. Men det som gör att den faller i poäng mest beror på hur kniven är marknadsförd som just en Bushcrafting kniv.

Om en tillverkare specifikt marknadsför en kniv för ett ändamål så är det vitalt att den uppfyller dom flesta krav som det ändamålet kräver. En kniv som är tillverkad för att tälja skedar ska göra just det, annars är det inte en bra kniv. Samma gäller Benchmade Bushcrafter, som tyvärr inte är anpassad för just Bushcrafting.

Sist av allt vill jag bara säga att allt ovanstående borde framgå av testet på hemsidan. Ta och läs igenom det igen. =)