Läsarfrågor vecka 26

Ibland är jag lite efter med att svara på läsarfrågor, vilket gör att jag klämmer ihop dom i ett inlägg. Det blir mer effektivt på det sättet. =)

Fråga: Är du sponsrad av Fällkniven?
Svar: Nej, jag har aldrig fått något gratis av Fällkniven eller blivit behandlad som annat än vilken annan kund som helst.

Fråga: Kommer du att testa några andra knivar, typ Casström eller Bark River?
Svar: Inom kort kommer jag att testa Knv2 Mil från Svenska Jaktkit, men jag har inga planer på att köpa knivar från varken Casström eller Bark River. Dom är helt enkelt för dyra för att samla på hög (just nu i alla fall). Eftersom jag ser knivar som verktyg så föredrar jag något jag törs använda fullt ut. =)

Fråga: Kommer du att lägga upp några filmer på YouTube snart? Jag har väntat länge på det.
Svar: Senast igår pratade jag med en potentiell kameraman, som dessutom har filmkameror och mycket annat roligt. Vi får se, jag vet inte om någon vill se min fula nuna på YouTube. =) Eventuellt kanske jag lägger upp lite instruktionsfilmer och liknande där jag själv filmar allt innehåll. Kul att någon låter intresserad i alla fall. =)

Fråga: Hur kommer man i kontakt med dig?
Svar: Enklast är att gå in på ”Läsarfrågor” och fylla i formuläret. På detta sätt plingar det till i min mobiltelefon oavsett var jag än befinner mig.

Fråga: Jag företräder ***** och undrar om vi kan skicka en kniv till dig för att höra vad du tycker?
Svar: I alla tider har jag varit försiktig med att ta emot produkter för review, eftersom det lätt kan tolkas som mutor och försök att påverka utkomsten. Jag har dock fått en annan uppfattning om detta och så länge vi är överens om att min åsikt är den som gäller ser jag inga problem. Kontakta mig via ”Läsarfrågor” i menyn ovan så återkommer jag.

Fråga: Jag undrar var du bor någonstans? Det ser fantastiskt vackert ut.
Svar: Jag bor i Jokkmokk, norr om Polcirkeln. Det är fantastiskt vackert här och eftersom jag gillar vildmarkslivet så passar det ypperligt att ha naturen bokstavligen runt knuten. Dom flesta bilder jag lägger upp på Instagram kommer från en by ungefär en mil utanför Jokkmokk, kallad Vaikijaur. Här har jag spenderat hela min barndom. Möjligheten att ställa sig vid sjökanten, bara höra vinden och vattnet, andas in den friska fjäll-luften och känna lugnet… Det är ren terapi för själen och säkert något många skulle behöva för att ladda om för nästa arbetsvecka. Dessvärre har inte alla lika tur att ha detta runt hörnet.

Fråga: Du säger att du testat knivar från Morakniv och Fällkniven, men det enda jag läst är dina åsikter, väldigt lite fakta och jämförelser.
Svar: Mina produktrecensioner består inte i att jag hamrar knivar genom plåt och bryter loss plank från väggar. Jag brukar väldigt sällan utföra konstigheter med knivarna och håller mig ofta till vad dom är tillverkade för. Fakta om knivarna går enkelt att hitta hos tillverkaren, om jag missat något just du ville veta. Det går även bra att kommentera på hemsidan så får du svar snabbare. Mina produktrecensioner består väldigt mycket av mina personliga åsikter om en produkt. På detta sätt slipper mina läsare sitta och ploga igenom en massa reklam och får höra den ofiltrerade sanningen direkt. Jag tror detta uppskattas. När det gäller jämförelser så har jag inte gjort många sådana tidigare, men det kommer inom kort då Jaktkit Knv2 MIL ska jämföras med Fällkniven F1d och säkert A1 också. Även en jämförelse mellan Morakniv Garberg och Fällkniven A1 kommer nog snart.

Fråga: Jag har en samling knivar som jag vill skriva om, men jag har ingen hemsida själv. Kan jag skicka text till dig så lägger du upp det på din hemsida?
Svar: Detta är ett udda koncept, men jag ser inga problem i detta. Om du skickar över lite text till mig och vi kommer överens så kan du få ett eget konto på hemsidan, så att du kan skriva in dina egna recensioner direkt här istället för att maila en massa. Jag skickar över ett mail med info så får du återkomma om det låter bra.

Fråga: Var brukar du handla dina ”outdoor” saker ifrån? Har du någon speciell butik?
Svar: När det gäller specifikt Fällknivens knivar så köper jag dom direkt från Fällkniven i Boden, eftersom det är i närheten. Moraknivar köps där dom är billigast, eftersom det är långt att åka till Mora. =) Kläder och utrustning köps även dom där det är billigast, men billigast är det oftast på Northstar i Gällivare som också har en webbshop för dom som bor längre bort. Där har dom det mesta en modern ”äventyrare” behöver.

Fråga: Kommer du att lägga upp tips för olika Bushcrafting-saker på hemsidan?
Svar: Det kan hända att jag lägger upp specifika guider på hemsidan inom kort, men då det gäller att tillverka vindskydd, stugor och liknande så finns det redan massor (extremt många)guider redan tillgängliga på Internet. Jag rekommenderar att du tittar runt lite med Google så hittar du nog exakt det du letar efter.

Fråga: Har du slutat med telefoner helt och hållet nu?
Svar: Nej, bara trappat ned lite. Min recension av nya Huawei P20 Pro borde vara ute strax (om den inte redan är det). Dessutom kan du se fram emot en review av kamerorna på P20 Pro, som faktiskt är dess mest omtalade feature. Så, lite mer kommer inom kort. =)

Phew. Det var dom flesta av läsarfrågorna. Än en gång ber jag om ursäkt att det tagit lite tid att få svar, men jag har haft lite mycket att göra och ville inte fatta mig allt för kort. Om du, som alla här ovan, har en fråga du vill ställa eller tips du vill dela med dig av, tveka inte att skicka in detta via ”Läsarfrågor”. Glöm inte att ge tillåtelse om du vill se din fråga på hemsidan.

Ha en bra dag.