Läsarfrågor om Huawei Mate 10 Pro

Det har ramlat in några frågor rörande Huawei Mate 10 Pro som jag tänkte svara på genom detta inlägg. Om du har frågor så kan du alltid kommentera nedan eller skicka in ett mail.

Hur lång batteritid har du?
I regel klarar jag mig 1½ dagar utan att ladda telefonen, men oftast så blir det då att ladda den i mitten på nästa dag. Jag brukar passa på att ladda upp den medan jag åker till jobbet.

Är Huaweis AMOLED skärm lika bra som Samsungs?
Skärmen på Mate 10 Pro tillverkas av Samsung, så på den frågan så blir det ”ja”. Däremot är det ingen ”quad-HD” skärm, utan ett ”full-HD”. Alltså inte 1440p utan 1080p. =)

Om du får välja en egenskap som gör Huawei speciell, vilken blir det då?
Det blir nog mottagning/sändningsförmågan. Dataöverföringar, samtal och mycket annat blir så mycket bättre på grund av detta.

Märker du av AI delen i telefonen alls?
Nä, inte nämnvärt mycket i alla fall. Jag vet att den finns där, men den arbetar för det mesta i det tysta. Jag hoppas att det snart kommer appar och liknande som nyttjar Huaweis NPU till fullo.

Har du hittat några buggar?
Ja, jag har faktiskt hittat en irriterande sak där widgets på hemskärmen slutar att uppdatera efter att telefonen befunnit sig i ”deep sleep”, som exempelvis under natten. Det enda sätt jag hittat att få vissa widgets att uppdatera igen är att ta bort dom och lägga till dom på hemskärmen igen. Jag har provat att ta bort optimering och lagt om start till manuell hantering, men ändå slutar dom att fungera efter ett tag. Om detta beror på programmeringsfel hos app-tillverkaren eller hos Huawei vet jag inte.

Hur klarar du dig utan 3.5 mm uttag? ^-^
Ganska bra än så länge. Jag har löst det genom en Samsung Bluetooth dongel som har 3.5 mm uttag. Genom att koppla in denna i bilens AUX så får jag Bluetooth även i min bil. =) När det gäller att lyssna på ljudböcker och liknande så fungerar adaptern eller dom medföljande hörlurarna rätt så bra.

Varför har inga tillverkare med en adapter för 3.5 och laddning också?
En liten fågel har viskat i mitt öra att Huawei kan vara på väg att släppa en adapter för 3.5 mm hörlursuttag och USB-C för laddning av telefonen med nya P20 Pro. Om detta är sant eller inte låter jag tiden avgöra, men det är en rätt så trovärdig källa. Jag hoppas i alla fall att det kommer en sådan lösning som standard med alla telefoner utan 3.5 mm uttag.

Jag har köpt en Mate 10 Pro, vilket skärmskydd ska jag ha?
Nöt på det som sitter på telefonen tills du måste byta. När du ska byta så köper du en Nillkin Amazing H+PRO och ingenting annat. Nillkins skärmskydd, och främst Amazing H+Pro skydden, är fantastiska på alla sätt. Samma gäller oavsett vilken Huawei telefon du än har, nu och i framtiden. Priset är också riktigt rätt.

När kommer ett riktigt kameratest på Mate 10 Pro?
Jag kommer troligen inte att lägga upp något kamera-test på Mate 10 Pro. Det finns redan så många bra recensioner och tester på YouTube. Jag kan däremot rekommendera ”last cam standing” där Mate 10 Pro, Galaxy S9+, Galaxy S8 och iPhone X testas mot varandra av Adam på PCWorld, som är en lite bättre fotograf.

Hur är ljudet i dom interna högtalarna på Mate 10 Pro?
Bättre än Samsung Note 8, troligen sämre än Galaxy S9/S9+. Personligen är jag nöjd och kan utan problem titta på filmer på lunchen eller på dass. =)

 

Det var alla frågor jag fått än så länge. Glöm inte att kommentera om du vill fråga något, eller skicka ett mail.

 

Ha en trevlig dag.